energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

Homepage

Tu, esti si maestrul si discipolul… pe calea constientizarii, vindecarii si compasiunii…

Din cele mai vechi timpuri oamenii au cautat modalitati de a se incarca cu energie pozitiva.
De la simplul act al relaxarii in mijlocul naturii si pana la cel de a crea in spatiul personal conditiile generarii acesteia, sunt nenumarate modalitati de a te incarca cu energia benefica unei vietuiri cat mai pozitive.

Constientizare
Primul pas pentru a te putea incarca pozitiv este eliberarea de energiile negative. Acestea sunt induse de dependentele si atasamentele create in timp, ce sunt atat fizice cat si psihice. Orice om dezvolta de-a lungul vietii forme de dependenta mai usoare sau mai grave. Cu cat linistea interioara este mai des intrerupta de zgomotul mintii, cu atat mai mult sunt create premizele aparitiei acestora in forme ce necesita un timp mai indelungat pentru a le constientiza si a ne elibera de sub influenta lor.

Incearca sa identifici urmatoarele situatii supuse automatismelor mintii, in viata de zi cu zi:
– intoarcerea din drum pentru a verifica daca au fost inchise (apa, gazele, lumina, usa masinii ori locuintei, sistemul de alarmare…) ori pentru a recupera (pachetul de tigari, umbrela, geanta…)
– timpul indelungat petrecut la televizor ori in fata calculatorului, la jocuri sau pe retelele de socializare, atractia excesiva pentru mancaruri cu un PH acid, jocurile de noroc, fumat, pornografie, droguri, gadgeturi… si lista poate continua la nesfarsit…
– dependenta de a gandi si rationa excesiv fara a crea spatiu simtirii si creativitatii…
– dependenta de o alta persoana, de statutul social si posesiuni, dependenta de asteptarile nerezonabile fata de un anumit eveniment…

Constientizarea nu este altceva dacat un joc al atentiei si focusarii, necesar deprinderii de obisnuinte constructive si diminuarea celor ce te mentin in starea de inconstienta.

Fiecare dintre aceste dependente conduce la depresie, anxietate, o crestere a agresivitatii in cazul in care asteptarile, mai mult sau mai putin rezonabile, nu sunt implinte si intr-un final la somatizare si imbolnavire.

Vindecare
Cu cat intelegerea faptului ca dependentele intervin doar atunci cand esti inconstient dominat de un anumit impuls, cu atat mai usor iti va fi sa alegi calea de mijloc, cautand a constientiza aspectele repetitive ce te conduc catre situatii pe care nu le doresti. Nu este usor, dar te poti transforma intr-un observator al propriilor actiuni, transferand focusul asupra actiunilor intreprinse zilnic, inspre locul in care iti concentrezi energia atentiei.

Daca poti fi atat de prezent incat sa elimini in totalitate acele aspecte daunatoare din viata ta, fie adictii ale trupului, fie ale mintii, bravo tie, inseamna ca te indrepti spre o sfintenie binemeritata. Nu multi vor fi in stare insa.

Te vei simti un alt om atunci cand nu te vei mai lasa prada impulsului de a-ti satisface instantaneu si a te „premia” in dauna altor aspecte ce necesita atentia ta in acele clipe pentru a-ti aduce echilibrul necesar vietuirii.

Meditatia, respiratia accelerata, starea de recunostinta si cadere in admiratie, sunt unele dintre modalitatile cele mai apropiate fiintei noastre de a ne intoarce catre interior si a ne simti bine cu noi insine, independent de toate rolurile pe care le jucam in societate (sot, parinte, specialist intr-un domeniu, prieten, educator, coordonator al unei cauze sociale…).

Compasiune
Intelegerea faptului ca fiecare dintre cei cu care interactionam se afla pe o anumita treapta de dezvoltare corespunzatoare starii sale de vibratie, va duce la un mod de interactiune mult mai tolerant si suportiv.

Acest mod de a ne pozitiona ne va scuti de momentele nedorite ale pierderii autocontrolului si regretului pentru manifestarile din acele clipe.

Cu cat ne simtim mai rataciti in exterior, cu atat interiorul se simte mai separat de noi insine. Astfel ca golul resimtit va fi mai mare, iar eforturile de a-l umple imense. Uriasa dorinta de a recupera ceva extrem de pretios pentru fiecare dintre noi, este nevoia de reintregire, o sete de recunoastere si reunire cu propriul Sine.

Multumesc,