energie pozitiva
fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…
Iubiri artificiale…?
- Ți-ai putea imagina dialogul următor între două „inteligențe” robotice?
- „- Salve CX478A2! Ce zici de bucățica asta?” vibră redundant cu sclipiri în infraroșu modelul ZBP319DD4,
- „- La cine te referi” răspunse zăngănind preopinentul, răsucindu-și antenele în toate direcțiile,
- „- Cum la cine?” mârâi printre piulițe și trazistori cel căruia îi sfârâiau șenilele; „- La bucățica asta de translatoare, zveltă, cu microfoanele în vânt și glăscioru-i atât de uman…”, mai apucă să spună „amorezul” înainte de a-i crăpa bateria încinsă, cu un sfârâit jalnic pierdut într-un nor de fum…
Sursă articol * Una dintre motivațiile specifice umanului, pe care nu te-ai gândi vreodată să o atribui inteligenței artificiale ⋆ EGOpedia (.me)
Aminteam în articolul „Farul” despre „pulsiunile filantropice” ale „junelui” Linus (personaj întruchipat de Harrison Ford). Genial în afaceri. Un „gâscan cu ouă de aur”, dar încremenit de câteva decenii în propriul proiect. Cu flerul său demn de trinomul Nostradamus, Isaac Asimov și Elon Musk, recunoștea, asocia și concatena instinctiv, fragmente de informație din „lumea reală”, anticipând ca nimeni altul ce anume va avea succes de piață și public în viitorul apropiat. Această caracteristică înscrisă în ADN, i-a permis șoferului familiei să adune, din investiții bursiere, o avere de peste două milioane de dolari. Datorită faptului că, nici tatăl „genialului”, nici fiul, nu închideau geamul despărțitor, în timp ce erau transportați la și de la „muncă”.
„Pulsiunile filantropice” ale lui Linus, motivate de dorința de a o cuceri pe tânăra ingenuă (Sabrina – Julia Ormond), se străduiau a demonta eticheta primită. De „singur donator de inimă, aflat în viață”. Încercările sale stângace de a-și schimba „habitudinile”, stârneau chicotelile și glumițele secretarei (trecute tacit cu vederea), ce „oglindea” caracteristicile dominatoare ale mamei „testoteronice”. Mamă, ce îi dăduse voie acesteia, de a-i atinge lenjeria intimă fiului (lenjerie comparată cu „giulgiul din Torino”) pentru a-i pregăti geamantanul întru înțărcare și părăsire a „cuibului”. Cu viteza supersonică a unui Concorde.
Și, pentru că termenul „pulsiune” se repetă în text, fiind specific puternicului instinct al oricărei vietăți, ca energie aparte întru perpetuare a speciei, vom încerca a încadra aspectul sexualității umane în context motivațional, ca atașament (sau repulsie) și sistem de valori. Ce se regăsește deopotrivă în stadiile inferioare și ale celor superioare, elevate, de conștiință.
Fiecare dintre cele cinci puternice motivații analizate, este influențată și impregnată, în diferite proporții, de către energia aspectelor instinctive ale sexualității. În funcție de sistemul de valori, corespunzător stadiului de conștiință atins. Acumulând și canalizând energiile oricărei entități I/G/S (individ /grup /sistem social) în variate forme de manifestare. Specifice sau „alchimizat” sublimate (conform nivelului de conștiință) pe care entitatea și le-a setat spre administrare pentru diferite perioade de timp.
- „a te Conecta”, fiind cea mai firească asociere ce-ți poate veni în minte, apare în toate stadiile de conștiință ale umanului. Și, cu precădere, la trecerea dintr-un stadiu de conștiință în cel următor.
- Sexualitatea este inconștient manifestată încă de la cea mai fragedă vârstă. Aspect validat psihologic. Respectiv, la fel de inconștient de către indivizii rămași pe palierele Nivelul 1, chiar și după maturizarea gonadelor.
- Odată cu trecerea în stadiul Nivelul 2, aproximativ la vârsta maturizării fiziologice, la majoritatea indivizilor, apare puternica motivație a formării și însoțirii în cuplu. În majoritatea cazurilor, energizată prin condiționări de „reciprocitate” și influențată de „punctajele acumulate” competitiv (vezi „Bărbații sunt de pe Marte, Femeile de pe Venus”). Uneori, însoțirea are loc pentru perioade scurte de timp. Suficient însă, pentru ca partenerii să-și identifice, unul altuia, chiar și inconștient, incompatibilitatea sistemelor de valori și diferențele dintre atașamentele motivaționale (ori repulsiile față de acestea). Traduse fiind prin sintagma „nepotrivire de caracter”, menită a întreține competitivitatea. Hazlie, dacă n-ar produce atâta suferință „împricinaților”. Conform unui banc „celebru”: „- Domnu’ jude’… io șî știu… șî vreu… șî poci… Da’ nu-nțeleg: care-i graba…?!”
- Stadiul Nivelul 3 manifestă conștient aspectul sexualității într-o formă de însoțire matură, cu o capacitate de dăruire (uimitoare, din perspectiva stadiilor inferioare), de acceptare a aspectelor mai puțin luminoase ale „celuilalt”, deopotrivă cu cele luminoase. Ca parteneriat constructiv, fără impuneri și privilegii. Bucurându-ne de „știința” de a manageria spațiul comun de însoțire, în așa fel încât, fiecare, să-și poată manifesta și simți acceptată „personalitatea”. Atât cât va dura relația. Pentru care, cei doi se străduiesc a-și cunoaște și integra orice rămășițe ale umbrelor interioare, punând în comun tot ceea ce au mai luminos.
- Cât despre Nivelul 4, este deja altă poveste. Accesând altă dimensiune a clipei, dilatată atemporal și calitativ, mai presus de prelungirea nesfârșită a rămânerii în energiile dense ale trupului carnal. În contextul diminuării atașamentelor față de puternicele motivații specifice umanului, atât cât omenește este posibil, cei doi, se pot dedica deplin oferirii și împărtășirii iubirii. Atât lor, cât și oricărei ființe ce intră în spațiul comun de manifestare conștientă al acestora.
- /* Este necesară o precizare, pentru ca demersul să fie pe deplin înțeles: a se face diferența dintre iubire și sexualitate. Iubirea este acel sentiment ce ține de abilitatea de a-i dărui celuilalt o stare de bine interioară și deplina acceptare. Aspect pe care sexualitatea o poate oferi doar pentru perioadele de însoțire trupească. De cele mai multe ori inconștient, atunci când nu este însoțită de starea de prezență oferită ca manifestare a iubirii. */
- „a Fi” – aspirația pentru tot ceea ce definește ideea de frumos, caracterizează starea de conștiență, ca fiind cu precădere capabilă a-l recunoaște (frumosul) deopotrivă și indiferent de situare – interior ori exterior,
- Nivelul 1 și Nivelul 2 ascensionează în stadiile superioare, chiar și pentru foarte scurt timp, pentru a manifesta acest aspect al Ființei.
- Nivelul 3 și Nivelul 4 se dedică într-un mod conștient exprimării și întâmpinării sale, reușind a îmbina cât se poate de armonios interior, cele două aspecte energetice polare (feminin și masculin).
- „a Domina”
- Nivelul 1 și Nivelul 2 manifestă această motivație de „dominanță /supunere”, ca forme inconștiente de eliberare exterioară a tensiunilor interior acumulate.
- Nivelul 3 și Nivelul 4 transcend motivația lui „a domina”, ducând-o către „a conduce /ghida” în forme conștiente de preluare ori acceptare a inițiativei.
- „a Avea”
- Pe Nivelul 1 și Nivelul 2, „a avea”, se împletește motivațional cu sexualitatea prin manifestarea unor variate forme ale nevoii de posesie, inconștientă, din care, ulterior apropierii fizice, derivă stările caracteristice specifice, de invidie și gelozie. Născute dintr-o dorința naturală, dar cenzurată, a umanului întru aflare, experimentare și cunoaștere. Ca afirmare a neîncrederii în propriile abilități și nevoia de satisfacere a stimei de sine. Respectiv, pentru atingerea unui prag împărtășit, de recunoaștere și acceptare, setat în funcție de standardele exterioare, ale oricărei entități I/G/S (individ, grup, sistem social).
- Acesta fiind unul dintre aspectele pe care se bazează diverse forme de presiuni manipulative exercitate de către oricare dintre entitățile I/G/S de Nivelul 2 (indivizi, grupuri ori sisteme sociale dominante dintr-un areal), asupra indivizilor „neafiliați” sistemului lor de valori. „Folosindu-l” pentru a-și putea impune creșterea sistemică și obținerea de diverse avantaje.
- Nivelul 3 și Nivelul 4, manifestă forma de opoziție conștientă – „a Dărui” și „a se Dărui” în relație.
- „a Face” – manifestarea sexualității capătă forme variate, în funcție de „pulsiunile” energizate și întreținute mental de către umbrele interioare,
- Nivelul 1 și Nivelul 2 – în aceste stadii totul este competiție, comparație și judecată. Se intră în relație cu așteptări și idei relative despre cum, ce, de ce, în ce mod și ce fel, șamd… Pentru ceea ce este „corect” ori „incorect” sexual. „Celălalt (/ceilalți)” devin obiect al sexualității individuale, de grup și sistemice sociale. Standardele impuse și autoimpuse reprezentând, de asemenea, forme de opoziție și raportare, prin proiecție în „celălalt” (al jocului „dominanței”) din care fiecare speră să poată ieși „învingător”!? (întru satisfacere a stimei de sine). Nu are loc nicicând, cu adevărat, acel abandon conștient, definit de încrederea deplină acordată „celuilalt”. De aici, din blocajele și disfuncționalitățile de percepție ale oricărei entități I/G/S și presiunile manipulative exercitate, au loc „retragerile” și separarea, în forme „negative” de manifestare (prin „etichetarea” propriei persoane ori a „celuilalt”, respectiv acceptarea /respingerea cu putere a unor situații considerate ca fiind iremediabile „eșecuri”).
- Nivelul 3 și Nivelul 4 reușesc a-și elibera mentalul de orice împovărare și a se dedica deplin în toate stadiile relaționale (de început și cunoaștere, de însoțire și suport, de bifurcare amiabilă a drumului). Călătoria interioară de revelare a Sinelui, accesată conștient, favorizând eliberarea de încorsetările din stadiile de inconștiență…