energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

cum poți alchimiza energia negativă asociată expresiei „divide et impera…” ?

Titlul articolului ar putea fi la fel de bine „a te afla într-o stare de pozitivare propice generării de proiecte alternative valoroase, în beneficiul comun”

* * *

Când și în ce condiții expresia „divide et impera” nu te mai poate afecta? Evident după ce te-ai aflat în „lucrare”. În niciun caz una „exterioară” venită din, ori îndreptată în afară. Ci înspre și dinspre interior. În lucrul pentru maturizarea propriului Ego.

Prin eliminarea atașamentelor față de idei, persoane, situații și lucruri – cu care nu te mai identifici pentru a le apăra cu orice preț – nimic din ceea ce ar putea produce separare nu va mai putea da putere altcuiva asupra ta.

Ba, mai mult, „divide et impera” poate fi ghidul tău întru revelație, eliberator al fricilor limitative, ce construiau iluzorice povești vis-a-vis de orice persoană ori situație apărută în cale, împingându-ți limitele spre granițe niciodată visate…

Un recent documentar prezenta modul în care un grup de boi moscați recupera din ghearele unei haite de lupi, pe unul dintre tinerii lor membri, în urma acțiunii acestora de hăituire și separare. În ciuda gabaritului impresionant, a agilității și a impresionantelor coarne, grupul nu a purces la recuperarea puiului printr-o acțiune agresivă de pedepsire a lupilor. S-a mulțumit a face o blocadă umăr lângă umăr, încercuind puiul și descurajând orice încercare ulterioară de hăituire.

Într-o societate slabă și divizată, tributară conformismului, dificultatea imaginării de proiecte alternative valoroase care să coaguleze cât mai multe energii pozitive, este unul dintre cei mai importanți factori ai trenării în victimizare.

Soluția nu poate veni decât prin însoțire. A te alătura și oferi alternative, creând premisele înțelegerii și acceptării valorii acestora ca proiect comun de creștere, cu beneficii pentru toate părțile.

„Exercițiul” de mii de ani a oferit expresiei „divide et impera” tărie și veridicitate. Sunt falsele atribute ale lucrării unor „ego-uri imature” lipsite de integritate, asupra altor „ego-uri imature” incapabile a distinge „binele” pe termen lung. Un „ego maturizat” nu ar recurge la acțiuni de separare, ci doar la acțiuni constructive, de întărire a coeziunii și îmbunătățire a relațiilor.

„Divide et impera” a avut întotdeauna menirea de a te „bloca în proiect”, prin irosirea energiei în încercări repetate de a te opune unor manifestări exterioare iluzorii, venite din direcții niciodată precise, făcându-te astfel prizonier debilitat al propriilor temeri. În loc a-ți irosi astfel energia, alege să o folosești constructiv, canalizând-o în generarea de proiecte alternative, spre binele comun.

Un „ego imatur” este situat pe un palier ce-i permite „a vedea” amenințări pretutindeni, pe când un „ego maturizat” își oferă satisfacția strădaniei de a le transforma în oportunități…

Varianta completă a articolului aici

* * *

https://egopedia.me/
Un spațiu suportiv de maturizare a Ego-ului – o antecameră a manifestării conștiente – un loc de întâmpinare și luare aminte, în sprijinul creșterii capacității fiecăruia dintre noi de a accesa trăirea in prezent…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: