energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

o călătorie de vindecare în relație – prometeu descătușat…

Majoritatea romanelor și filmelor de succes, includ în firul lor epic ca și coloană vertebrală narativă „călătoria eroului” (sub mediatizata formulă de peste ocean „from zero to hero”).

În ciuda denumirii, călătoria eroului nu e cu nimic mai prejos șirului de întâmplări prin care trecem zilnic fiecare dintre noi. Fii convins că pentru editare (carte/scenariu de film) sunt alese, punctate și aduse în lumină doar aspectele ce definesc trasa evolutivă a personajului principal.

Sunt încredințat că, dacă ai face un minim exercițiu de direcționare a energiei atenției, ai putea oferi lumii experiența ta de viață într-un mod care ar stârni interesul unui editor sau unui impresar de film. Vei găsi mai jos câteva jaloane ce te vor ajuta „a-ți așterne pe hârtie/display” darul tău către ceilalți.

Este evident că orice narațiune începe cu o „nevoie”, pe care „eroul” se străduiește din răsputeri să o satisfacă.
„Cere” sprijinul sau îl „primește” fără a-l cere, intrând într-o „relație”…

Orice relație, indiferent de durata sa, ajută la transformare… Vindecă un aspect traumatizant ori o interpretare eronată a „realității” sale. Este un cumul de experiență. Nivelează (cel puțin) o așteptare exagerată, prin întâlnirea și „confruntarea adevărurilor diferite” aflate în „posesia” celor două Ego-uri. Care se află situate, cum altfel, pe paliere diferite de evoluție înspre maturizare…

După inerente și nenumărate „poticneli, căzături și înălțări”, într-un firesc proces evolutiv, „eroul” își află calea și echilibrul, datorită „rolului sanogen” (vindecător) jucat de către celălalt (ori nesfârșitei serii de ceilalți)… 🙂

Criterii de însăilare a narațiunii, oferind multiple variante posibile prin jocurile tranzacționale:
* Nevoia – a lui A * N.a *** a lui B * N.b
* Motivația relaționării – a lui A cu B * R.ab *** a lui B cu A R.ba
* Rolul sanogen (de vindecare) îndeplinit – de B pentru A RS.ba *** de A pentru B RS.ab
* EGO imatur / maturizat – al lui A * EI.aEM.a *** al lui B * EI.b / EM.b

Aveți aici un scurt exemplu.

Este evident că ambele persoane intrate în relație, indiferent de durata acesteia, sunt mânate de o nevoie și o motivație. Oricât de diferite – și nevoia, și motivația – sunt perfect explicabile prin proiecțiile și oglindirile umbrei celor doi, pentru accesarea relației.

Starea din care pornește aventura cunoașterii este preponderent starea de avidă achiziție a imaturității și are ca finalitate imersarea într-un spațiu protejat (de ex: permisivitatea relațională a cercului familial ori a unui partener echilibrat, a grupurilor de suport, șamd…). Medii propice unei manifestări cât mai conștiente, oferite de către cel ce te ajută a te vindeca… Care, la rândul său, într-un proces biunivoc, ca și transfer energetic, beneficiază de o creștere a nivelului său de vibrație…

Te invit la exerciții de imaginație similare și relații cât mai conștiente… Mulțumesc,

Varianta completă a articolului aici

* * *


EGOpedia (.me) – oferă o perspectivă a ierarhiei stadiilor majore de conștiență în funcție de principalele motivații existențiale, ca și atașamente umane dominante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: