energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

nu ne spunem niciodată o poveste in care noi suntem tipii cei răi, ci mereu ne spunem acea poveste care ne justifică acțiunile…

„Uneori, pierdut în hățișurilor vieții, simți nevoia de a primi sprijinul cuiva…

Mizând pe lipsa de informare și incapacitatea ta de a asimila într-un timp foarte scurt, termeni procedurali complicați, avocatul „diavolului” este cel ce te aruncă în groapa leilor după care îți cere un preț uriaș pentru a te scoate de acolo…

De fiecare dată când ne spunem o poveste (noi inșine ori avocatul „diavolului” lui însuși), nu ne spunem o poveste în care noi suntem tipii cei răi, ci mereu ne spunem acea poveste care ne justifică acțiunile… Este perfect firesc, conform stadiului de maturizare egotică pe care ne situăm, să credem că „binele nostru” poate fi extins și se potrivește mânușă unor areale cât mai extinse.

De sus, de pe marginea gropii leilor, se străduiește în același timp a-ți anihila voința și încrederea de sine. Sub perfida mască a ajutorului oferit, se ascunde interesul supunerii cât mai multora dintre cei ce au o încredere de sine scăzută.

Esența comună din poveștile noastre este dorința de a supraviețui. Toată lumea vrea să supraviețuiască. Atâta doar că singura modalitate de a supraviețui cu sens, este nu doar de a fi învingător fizic, ca un luptător spartan, ci de a-ți păstra valorile.

În cazul în care îi satisfaci cererea în condițiile impuse de el, va recurge la o serie uimitoare de tertipuri, precum un abil dresor, folosindu-se de Ego-urile tuturor, pentru a le face să treacă prin cercurile sale de foc, indicându-le mai apoi locurile pe care urmează a se așeza cuminți… :)”

(adaptare după un text de Elias Khoury – „povești de viață scrise cu suflet și nu istorie rescrisă de ideologia celor aflați vremelnic la putere”)


EGOpedia (.me) – oferă o perspectivă a ierarhiei stadiilor majore de conștiență în funcție de principalele motivații existențiale, ca și atașamente umane dominante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: