energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

adâncimile calme ale Sinelui, nu vor fi niciodată răscolite de valurile înspumate ale Ego-urilor

Într-un recent dialog între capetele luminate ale cultelor lumii, s-a reiterat consensul firesc că – înaintea sorgintei geografice ce ne-a influențat destinul și modul de a ne raporta la lumea spirituală și cea materială, înainte de credințele și convingerile după care ne ghidăm – ÎNAINTE DE TOATE, SUNTEM FIINȚE UMANE.

Cât de mult ar ajuta umanității existența unei proceduri de „validare a maturizării egotice”? O evaluare complexă întinsă pe o perioadă suficientă de timp, într-o „tabără/bootcamp de etică aplicată” care să ofere o imagine de ansamblu unui grup de „maeștri examinatori”, asupra poziției față de interior și exterior a fiecărui participant. Cu posibilitatea prealabilă și ulterioară de a participa, în calitate de cursant sau facilitator, pe parcursul anului la succesive sesiuni de „training” în condiții de grup, supervizate de către formatori validați și agreați.

S-ar dori și chiar ar însemna un examen de maturitate pentru omenire, recunoașterea unui for de acest gen, deasupra oricăror suspiciuni, nepartinitor și de necontestat.

Nici pe departe un sistem de genul celui ce urmează a fi implementat în viitorul apropiat în China. O Chină ce deține paradoxal, unul dintre cele mai pure filoane de acest gen, întru renunțare la sinele fals, o școală perpetuată de secole prin intermediul templelor Shaolin, dar hăituită și decimată odată cu apariția statului comunist.

Un demers nici pe departe obligatoriu, asumat de fiecare dintre noi, de participare la aceste „tabere de măiestrie interioară”, care să poată fi accesate voluntar, la orice vârstă și de către oricine. Care să însemne din ce în ce mai mult, odată cu trecerea anilor, o garanție a integrității, mai ales pentru cei ce urmează a face parte din aparatul politic / administrativ / sistemul medical / învățământ / resurse umane / legislativ / media / jurnalism / publicitate / aparatele de menținere a ordinii / intelligence, șamd… În principiu, un viitor demers obligatoriu pentru toate sectoarele de activitate ce oferă servicii către populație.

În funcție de cerințele „pieței” societății de consum actuale și variatelor criterii de clasificare ale „resurselor umane”, sunt în curs nenumărate proiecte de „maturizare egotică”. Sesiuni și cursuri de „dezvoltare personală”, „MBA-uri” pentru toate formele de manageri, „workshop-uri”, „retreat-uri” și „sesiuni experiențiale” de ghidare interioară, „coaching”,  „nlp”, diverse și nenumărate forme de „terapii” „bootcamp-uri de leadership” – toate, străduindu-se a adăuga valențelor profesionale deprinse deja, abilități de „simțire”, conducere și motivare a echipelor prin focusarea energiei atenției în interior.

Totuși, în loc a ne îndrepta și a ne focusa energia atenției înspre interior, a „simți” ceea ce este bine pentru noi în fiecare moment și a face pas cu pas ceea ce ne face fericiți, ne complacem în perpetuarea unor false priorități ce ne țin ocupați cu imaginare temeri. Cu deplina noastră permisiune, folosind „telecomanda” focusării energiei atenției pe programe exterioare artificiale – o invitație evidentă, de genul „am butoanele la vedere, apasă-le!”.

În fapt orice instrument imatur, în încercarea de a se perpetua, nu face altceva decât să ne ajute la recunoașterea sa și la poziționarea corectă întru vindecare a aspectelor „inconștientului colectiv”. Tot ceea ce este atins însă de lumina înțelegerii și maturității nu mai poate fi convins că „jocul” separării are susținere morală. Este de ajuns să privești în jur la cei ce îți creează spațiu conștient de manifestare și te ajută spre a te exprima liber și creativ. Și nu a te dirija spre a face ceea ce consideră ei că „e mai bine” pentru tine.

Astfel că, din perspectiva „generalului” – ar trebui să avem încredere în maturitatea „elitelor” globale și cele ale fiecărei nații în parte care, indiferent de cine se află la guvernare într-un stat, veghează cu trezire și maturitate, ca societățile să aibe proiecte de țară viabile, să nu ofere pârghii majore unor grupuri de interese minore (și la propriu și la figurat). Chiar dacă uneori ai senzația unei debandate totale, e cel mai bun indiciu că există o accelerare a schimbărilor ce vor pune cât mai curând lucururile pe un corect făgaș. 🙂

Iar din perspectiva „individualului” – rămâne întotdeauna doar un ultim și major pas de făcut – îndreptarea atenției către interior, către Sine, pentru a simți și rezona cu Ființa noastră, ce ne va oferi răspunsurile pe care le căutăm cu aviditate, dintotdeauna, într-un etern „joc” al re-cunoașterii.

În fond, tot ceea ce se întâmplă la exterior nu are decât menirea de a te ajuta întru re-găsire. Totul este o mare scenă. O piesă de comedie, o formă a deconspirării gradelor de identificare egotică, un „joc al iluziei” pus în scenă de către o iscusită zeitate jucăușă… pentru a ne trezi. Pentru a ne ajuta să vedem dincolo de formele pe care le naște acest joc, pentru a privi adâncimile eterne și calme ale Sinelui, mai presus decât valurile Ego-urilor ce se sparg înspumat, într-o continuă cicilicitate a creației și anihilării.

„Jocul” nu are nimic rău în esența sa, oricum trecem prin viață mult prea serioși și identificați cu rolurile îmbrățișate. El ne ajută să putem deveni maeștri ai glumelor pe seama nivelurilor proprii de „maturizare” pe care le-am atins. Doar că, spre a fi cu adevărat valorizat, spre a ne bucura cît mai mult de călătorie, „jocul” este necesar a fi jucat conștient și nu în starea de identificare cu una sau alta dintre formele acestuia… Doar în dezidentificare putând a-i recunoaște sublimele esențe…

„Jocul” mai are o mare calitate – ne reamintește mereu că există timpi pentru a glumi și timpi pentru seriozitate, că există vârste pentru copilărit și vârste pentru maturitate. Și mulțumesc universului că nimeni nu te poate obliga să nu le mai încurci din când în când… 🙂

Adevărul e că glumele copilărelii unui ego maturizat pot fi mult mai gustate și apreciate decât cele ale unui ego imatur… 🙂


EGOpedia (.me) – oferă o perspectivă a ierarhiei stadiilor majore de conștiență în funcție de principalele motivații existențiale, ca și atașamente umane dominante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: