energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

in numele constientizarii, cunoasterii si iubirii

 

(…)

In numele adevărului intru constientizare, cunoastere si iubire

Foarte puțini oameni s-au sacrificat pentru o idee. Care să denote conștiență, să merite cu adevărat și să aibă înrâurire asupra unui număr însemnat de oameni.

Iisus a făcut-o în numele iubirii, în numele devenirii întru adevăr și cunoaștere. Asemeni lui, diverși alți treziți învățători, sub anonimat ori având o limitată recunoaștere.

Ioan Botezătorul adevăr grăit-a când a spus că „nu veți putea schimba o împărăție cu alta până când nu se vor schimba oamenii”. Și câtă dreptate avea. Nicio schimbare majoră nu va avea loc în modul de funcționare al actualelor societăți până când aceasta nu va fi conștientizată, dorită și cerută de către cei mai mulți dintre noi.

Iar Iisus a  încununat acest memorabil mesaj concluzionând – „nimeni nu se va putea bucura de împărăția cerurilor până când nu va muri pentru a se naște din nou”. Am putea avea multiple revelații, privind mesajul ca pe un îndemn la a privi în interior. Un îndemn la auto-cunoaștere, ca demers al raportării cu iubire la Sine și proiecția Eu-lui către lumea exterioară. Ca oglindire în faptele și gesturile semenilor. Un demers dinspre interior către exterior și nu așa cum se petrece în manifestare inconștientă, așteptând ca exteriorul să se modifice cu de la sine pentru a ne fi nouă bine.

Privite din perspectiva conștientizării, a acceptării, îmbrățișării și integrării Ego-ului, călătoriile inițiatice ale înainte mergătorului Ioan și ale învățătorului Iisus întru iubire de semeni, precum și sărbătoarea pascală, conțin simbolistica adevărului etern al renașterii. Adevăr ce ar trebui celebrat zilnic. Prin tot acest demers, Iisus a propăvăduit iubirea și cunoașterea întru adevăr. Atingerea împărăției cerurilor pe pământ odată cu „moartea” Ego-ului fiecăruia dintre noi și renașterea în puritatea iubirii, a experimentării divinului în trup omenesc.

Învierea poate fi privită ca simbol al marii treceri întru alchimizare egotică, de la starea Ego-ului imatur, la maturizare și disoluție prin conștientizarea legăturilor de dependență. Într-un final la transcendență, întru renaștere a ființei fiecăruia dintre noi sub forma manifestării deplinei iubiri.

Energia iubirii nu se supune puternicei legi a dualității. O transcende. Formele de manifestare ale umbrei, atât cele luminoase, cât mai ales cele întunecate, sunt palpabile doar in trăire inconștientă, în neiubire. (…) ( Cele 4 majore stadii ale Nivelelor de Conștiență )

Rolul salvatorului – Educatorul conștient

Cei mai mulți dintre noi au resimțit cândva, în starea de Ego imatur, elementele caracteristice justițiarului, regăsindu-se în alternanța pozițiilor victimei și agresorului. Tot Ego-ul imatur este cel care se simte „nedreptățit” datorită „nerecunoașterii” unor „merite” pe care, cu făloșenie și le-ar agăța în piept dacă ar fi decorații.

Dar câtă lipsă de înțelegere, „purtare în minte” și imaturitate. Fiecare respingere, fiecare „nedreptate” nu avea decât rostul de a ne arăta poziționarea, atașamentele şi implicit propria delimitare şi incapacitate de acceptare a ceea ce este.

Să nu uităm că fiecare dintre noi a ales locul și oamenii lângă care trăiește și experimentează viața. Fiecare „alege” mai mult ori mai puțin conștient, situațiile cărora le oferă atenție – energizandu-le, implicit ideile și „adevărurile” în slujba cărora se pune.

Educatorul conștient are un nivel înalt de maturizare al propriului Ego. Nemaifiind „dependent” de idei, lucruri, situații si persoane. În acest context, ar fi nefiresc să se poziționeze ca și justitiar. Adoptă un raport natural întru ghidare și suport către cei ce îi oferă recunoaștere.

Pentru că, în ciuda puterii pe care o deține, hotărăște a o folosi nu pentru a „pedepsi”, ci pentru a vindeca și construi. Transcende nivelul „pedepsei” ca limitare egotică de manifestare a rolului său educator.

Alege să stabilească de comun acord, cele mai bune reguli de conviețuire între cei aflați „sub același cer”. Face cunoscute și supune dezbaterii, ca și formă de răspândire întru cât mai extinsă cunoaștere, valorile morale demne a fi respectate. Nu prin impunere, ci prin exercițiul valorizării umane conștiente.

Conduce astfel la obținerea conștientă a masei critice de ființe trezite care să susțină sistemul de valori, însușit cu ajutorul influenței unui număr crescut de lideri, apreciați de cât mai multe persoane, situați în poziții sociale oricât de diverse. (Arta de „a avea”, ca dar al lui „a face” din starea de „a fi”)

O continuă alegere

Atunci când ne arătăm nemulțumirea față de o situație, să ne întrebăm care este aportul nostru la energia acesteia. Și ce putem face pentru o creștere în sens pozitiv.

Când suntem dezamăgiți de comportamentul partenerului de viață sau cel al copiilor, să ne întrebăm ce contribuție avem noi la poziția de viață a acestora. Și cum putem oferi suport înspre echilibrare.

Orice idee ce coagulează interesul unei mulțimi de oameni, este suma credințelor, cerinţelor si năzuințelor acestora. Să ne întrebăm deci care este raportarea noastră și care ar putea fi contribuția pe care o putem oferi la îmbunătățirea si energizarea ei. ( Pilda Maestrului cel fără de nume… )

Marile Călătorii ale Ființei umane

( https://egopedia.me/ro/ )

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: