energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

o tehnică simplă de deconectare de la orice situație anxiogenă

(…) Pe palierele evolutive ale unui Ego imatur, pot fi observate sincope ale proceselor subconștiente ce alimentează cu gânduri și energizează funcționarea mecanismelor minții în situații de cădere în admirație, / stări de bucurie și reverie, / relaxare, / clipe de satisfacție intensă, șamd… Este una dintre dovezile evidente ale alternanței stărilor egotice cu clipele de imersare în clipa prezentă…

Accesarea stării de prezență, în practica unui Ego maturizat, se obține prin direcționarea energiei atenției, inserând conștient timpi (pauze/spații „între două gânduri”) din ce în ce mai lungi de „non-gând” – „a-i da o pauză minții” la comandă – prin meditație, printr-un proces de respirație controlată, preluând conștient controlul asupra funcțiilor mentale și cognitive. (mai multe detalii în cărțile „Un pământ nou” și „Puterea prezentului” ale lui Eckhart Tolle)

Procesul meditativ este la îndemâna oricui și oricând, putând  fi practicat în orice moment al zilei. Conștientizând intrarea într-o stare de anxietate, simpla repetiție a două-trei respirații adânci, cât mai profunde, are efectul deconectării de la orice situație tensionată. Clipa de „scurtcircuitare” a proceselor subconștiente ale minții, ce păreau a fi pus stăpânire pe noi, ne oferă posibilitatea preluării controlului conștient. Este o practică ce poate fi asimilată la fel ca orice obișnuință învățată. Face parte din arsenalul unui Ego maturizat și se declanșează instinctiv la o Ființă echilibrată.

La un nivel superior de evoluție, atins de foarte puține Ființe umane, fiind posibilă deplina eliberare din „chingile” Ego-ului. Implicit atingerea stării în care Ego-ul maturizat renunță rând pe rând la toate atașamentele – dependențe și identificări cu lucruri, relații, situații și idei – oferind Ființei accesul la gradele de libertate pe care le limita astfel…

Pentru ca fiecare dintre noi și implicit umanitatea să facă saltul conștient spre maturizare, avem la îndemână o alternativă cât se poate de simplă de deschidere. Naturală, firească, agreată de către orice bărbat și orice femeie aflați într-o relație de iubire.

Atât la nivel individual, cât și de grup – atenție, indiferent de genul persoanelor – este necesar ca „energia masculină” să ofere spațiu de manifestare cât mai neîngrădit „energiei feminine”.

„Energia masculină” alimentează aspectele ce determină (…)


Sursa articolului complet AICI
( https://egopedia.me/ro/saltul-constient-spre-maturizare-al-umanitatii/ )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: