energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

un mix de modalitati ingenioase pentru a obtine energie gratuita in zone izolate (montane si nu numai…)

” Fabrice a hotărât să pună în practică un proiect ingenios, care s-a finalizat prin realizarea primei construcţii din Europa cu energie pozitivă (randament energetic pozitiv), situată la mai mult de 2000 metri altitudine. Proiectul se bazează pe aplicaţii inovatoare realizate de Fabrice şi soluţii prea puţin cunoscute, dar care merită a fi prezentate lumii!

Triciclul îl duce pe Fabrice la o altitudine mai mare de 2000 de metri, deasupra staţiunii Alpes d’Huez (Franța), unde s-a stabilit acum aproape 10 ani. Fabrice a vrut să construiască o gospodărie departe de civilizaţie şi să demonstreze că poate fi total independent din punct de vedere energetic. Aceasta nu înseamnă doar autonomie electrică, ci şi în privinţa încălzirii, pentru grădina de legume şi pentru transport. Aşa a apărut refugiul situat în apropierea Col-de-Sarenne, regiune cu mai mult de 100 de zile de îngheţ pe an, creat în 2003 de Fabrice André şi prietena sa, Catherine Bergiron, având capacitatea de a găzdui simultan 17 persoane, construcţie cu „independenţă” energetică totală şi autonomie parţială din punct de vedere al hranei. ”

sursa completa AICI

Succesul proiectului lui Fabrice rezidă în mixul energetic variat utilizat de acesta.

  1. Cabana este echipată cu panouri solare fotovoltaice clasice, pentru electricitate, cu o suprafaţă de 22 m2 şi producând 3300 kWh/an.
  2. În gospodăria lui Fabrice, există şi o moară de vânt sau eoliană de ultimă generaţie. Este o moară verticală, cu lame variabile. Când vântul se înteţeşte, lamele se rotesc mai repede şi se închid, iar când slăbeşte ca intensitate, lamele se deschid complet. Moara este practic indestructibilă, pentru că într-o zi foarte vântoasă ea se adaptează şi se transformă într-un cilindru. Adevărata inovaţie în acest caz este mai puţin vizibilă, ea constând dintr-un generator de curent electric, fabricat de Fabrice şi echipa sa, în parteneriat cu mai multe companii. Generatorul se adaptează la un cuplu şi la o viteză de rotaţie variabilă, oferind morii de vânt cel mai bun randament. Din punct de vedere tehnic, acest tur de forţă este realizat, în principal, cu un cuplaj adaptiv (pentru cei care au noţiuni de electrotehnică, generatorul alege un cuplaj în triunghi sau stea, în funcţie de condiţii) şi cu un întrefier (spațiu liber între fețele interne ale inductorilor și fața exterioară a indusului la o mașină electrică, conform definiţiei DEX) variabil, pentru a influenţa intensitatea la ieşirea din stator.
  3. O microturbină: este folosită pentru recuperarea şi stocarea surplusului de energie oferit de către sistemul cu panouri solare. Excesul de energie acţionează o pompă, ce umple cu apă un rezervor de depozitare, situat la 140 m înălţime deasupra microturbinei. Atunci când soarele străluceşte mai puţin, apa acţionează turbina, care furnizează o parte din energia electrică.
  4. Un motor Stirling: când rezervorul de apă este îngheţat, cazanul (de încălzire a cabanei) joacă rolul de sursă de căldură pentru un motor Stirling de 6 kW.
  5. Un generator cu repulsie magnetică: este una dintre cele mai recente realizări din panoplia tehnică a lui Fabrice. Acest generator genial utilizează forţa de atracţie magnetică generată de magneţi permanenţi, pentru a multiplica în mod spectaculos puterea de intrare. Cu un motor electric de 700 W alimentat în permanenţă, acest generator magnetic produce 14 kW!! Este ceea ce se numeşte un „sistem supraunitar”. Motorul electric furnizează puterea de intrare pentru a menţine sistemul în funcţiune. Puterea obţinută la ieşire permite realimentarea intrării…şi ciclul continuă!
  6. Un sistem de energie gratuită de tip bobină Tariel Kapanadze. Aceasta foloseşte unde scalare, extrage energie electrică din pământ şi se aseamănă în funcţionare cu ciclurile naturale ale Soarelui, ce are o activitate de creştere şi descreştere a energiei sale în timpul zilei. Sistemul permite obţinerea unei puteri de 5kW, puterea de intrare fiind asigurată din surplusul de energie obţinut cu acest sistem rezonant. În componenţa dispozitivului intră o bobină caduceu asemănătoare unei bobine Tesla, un sistem de rezonanţă cu descărcare prin scânteie (eclator), un sistem de alimentare cu curent, ce are în compunere şi o baterie de 12 volţi şi care poate fi decuplat după ce sistemul începe să funcţioneze, un transformator rezonator cu bobine primare şi secundare şi de modulare.

banner_w450px

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: