energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

te vei bucura de orice prezenta in viata ta, atunci cand ti-ai gasit in interior, acceptat si integrat aspectul opus, fie el masculin ori feminin…

Nu-ti vei mai dori – cu price pret – a forma un cuplu (cautarea sufletului pereche) cand ti-ai gasit, acceptat si integrat aspectul masculin/feminin din interior, cand vei fi observat cu mai multa atentie si acordat mai mult credit acelor stari si senzatii prin care treci uneori fara a sti de unde vin…

” DOMNICA PETROVAI: Am intalnit multe femei care nu cred ca sunt demne cu adevarat de a fi iubite si ca „trebuie” sa dovedeasca, lor si barbatului ca „merita” iubirea. Si asta este pentru mine foarte trist, dureros.

Femei critice cu ele, excesiv de critice, perfectioniste, care renunta la ele si nevoile lor pentru a face pe plac, pentru a nu supara, pentru a nu dezamagi. Care controleaza barbatul si relatia fara sa stie sa poata sa fie si autentice. Si nu spun ce simt, ce vor, direct pe intelesul barbatului, nu pun limite clare si ferme din teama de a nu fi respinse sau parasite si din teama de singuratate.

Femei care nu sunt autonome, pentru care singuratatea este inspaimantatoare. Sau care traiesc o frica asa de mare de a fi ranite din nou, o frica de intimitate, ca ajung sa spuna ca „nu au nevoie de un barbat in viata lor, ca sunt fericite si implinite singure”.

Nu le cred. Cred ca doar ascund multa durere si suferinta. Femei care atunci cand vorbesc despre nevoile lor, pentru ca au adunat atat de multa furie si resentimente, o fac cu agresivitate, critica, cicaleala. Cred, gresit de altfel, ca vor obtine si mai multa dragoste, afectiune sau apreciere daca arata cat sunt de ranite prin pedepsirea partenerului. O feminitate neimplinita, cu mult prea mult sacrificiu, subjugare sau agresivitate, femei „masculinizate” care „rezolva” problemele familiei, ale copiilor, ale sotului si uita de ele. Ca sunt femei si nevoile lor, neconditionate, sunt sa fie iubite, dorite, ascultate, intelese.

Prea des aud femei care dau vina pe barbat, se victimizeaza ca si cum fericirea, bucuria, increderea este inafara controlului lor. Le doresc sa isi recapete controlul asupra propriei lor vieti. Sa re-invete sa fie femei. Iubirea nu este o tranzactie, te iubesc daca ma iubesti, dar nu este nici suferinta si sacrificiu, „ma anulez eu pe mine ca tu sa fii fericit”, si asa iti arat cat sunt de minunata si cat de mult merit iubirea ta.

Sau abuzul femeii fata de barbat, narcisismul, „mie mi se cuvine iubirea ta pentru ca sunt speciala”, cu asteptarea ca barbatul sa iti implineasca toate nevoile, dorintele neimplinite, cu amenintarea ruperii relatiei, cu mesajul explicit si implicit ca „barbatul nu este suficient de bun pentru mine”, cu atingerea zonelor sensibile barbatului, de esec.

Iubirea matura, nu cea simbiotica, aceea care este o atractie a vulnerabilitatilor, este iubirea in care amandoi ne simtim in siguranta si securitate, in care invatam cu efort uneori sa nu il ranim pe cel de langa noi. Iubirea matura este un sentiment si o decizie care are la baza reciprocitatea. Relatie bazata pe respect, grija si responsabilitate unul fata de celalalt. ”

Intregul interviu aici:

Domnica Petrovai – fondatoarea Mind Education Health,

Un răspuns la „te vei bucura de orice prezenta in viata ta, atunci cand ti-ai gasit in interior, acceptat si integrat aspectul opus, fie el masculin ori feminin…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: