energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

cand „eu” si „te iubesc” devin inutile…

tibet_populatie_1a„Eu” nu apare in limbajul acestui popor atunci cand  isi afirma implicarea in orice actiune. Vorbirea curenta subintelege orice afirmatie, ca fiind o actiune a persoanei care vorbeste (atunci cand nu stabileste o relatie directa cu altcineva)

Unul dintre invitatutii d-lui Matei Georgescu, oaspete al emisiunii sale de pe TVH, a prezentat acest fel atat de simplu de a cominica si a vietui al populatiei tibetane.

Exemplificarea a fost cat se poate de graitoare. Cand noi spunem „eu ma duc sa ma spal” va fi pronuntat in tibetana ca „spal acest corp”. Exprimarea este cat de poate de fireasca, actiunea definind doar o primenire exterioara a vasului fizic ce sustine in interiorul sau valorosul element comun ce ne inlantuie si unifica si din care suntem toti plamaditi, pe durata vietii pamantesti.

Procesul delimiteaza clar curatarea impuritailor exterioare de primenirea interioara a mintii si sufletului. Cat de natural pentru o civilizatie aflata intr-o continua contemplatie si indreptare a atentiei inspre traire cat mai prezenta!

Varsta de la care copiii incep initierea in dezbaterile de logica si cunoastere a invataturilor culturii tibetane este foarte frageda, in jurul a 6-7 ani. Formarea incepe prin asimilarea unui bagaj extins de cunostinte, prin memorarea unor texte ale marilor intelepti, ce au menirea deprinderii unui limbaj cat mai bogat in termeni si idei.

Ulterior, cunoasterea si integrarea notiunilor studiate, survine in urma acelor sesiuni zilnice de dezbatere, necesare pentru intelegerea si asimilarea fiecarui concept. Este un proces la fel de firesc precum orice negociere, in care verifici intru certificare, fiecare aspect al obiectului suspus interogarii pentru validarea calitatii sale, inainte de acceptarea luarii sale in posesie.

Un alt aspect inalt al fiintarii acestui inteleptit popor, il reprezinta nefolosirea cuvintelor „te iubesc” pentru a-ti exprima dorinta fata de persoana de sex opus de care esti atras.

„Te iubesc”, in cea mai pura si fireasca acceptiune a acestui popor, pastrator al comorilor spirituale universale, repezinta manifestarea compasiunii si dorintei de buna vietuire indreptata catre toate fiintele vii.

Echivalentul vestic al lui „te iubesc” adresat persoanei catre care te indrepti cu dorinta, reprezinta in acceptiunea tibetanilor o forma de exprimare de energii relativ scazute, considerata ca fiind intrarea pe taramul unui dezechilibru emotional. Si cat de adevar este!

Varianta agreata si folosita in mod curent s-ar traduce prin: „in mine se inalta o deosebita apreciere la adresa fiintei tale”, fiind mult mai apropiata de recunoasterea in intregime a manifestarii inalte a celui cu care doresti a intra in relatie.

Nu poti sa nu fii entuziasmat de calitatile acestui intelept si unit popor, ce a renuntat la ridicarea atator granite si bariere rezultate din centrarea pe actiuni mai mult sau mai putin justificate de luare in posesie, fapt etern generator de conflicte, dedicandu-se cresterii in relatie si suportului celorlalti intr-o continua dezvoltare spirituala si comuna buna stare.

Multumesc,

banner_w450px

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: