energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

teorema ultimului discipol : „toti oamenii pe care îi întâlnesti încearca sa te învete ceva…”

Teorema ultimului discipol suna asa: „pe aceasta planeta toti oamenii au atins starea de deplina cunoastere, cu o singura exceptie. A mai ramas un singur om care înca nu a atins cel mai înalt nivel spiritual. Tu esti acel om. Tu esti ultimul discipol. Toti ceilalti sunt maestri.”

Ce zici de chestia asta? Pe Pamânt a ramas un singur om pe care, în cele mai creative sau excentrice moduri, ceilati încearca sa il învete. Tot ceea ce ei fac, are în vedere acest scop ultim: sa înveti ceea ce ai de învatat si sa obtii starea deplinei intelegeri.

Stiu ca ti se pare greu de crezut.  E natural atunci când nu ai atins acea vibratie. Te poftesc sa testezi aceasta ipoteza.  Ea spune ca toti oamenii pe care îi întâlnesti încearca sa te învete ceva.


Având o cunoastere exceptionala si o creativitate pe masura, situatiile pe care le creeaza sunt din cele mai diverse.

Misiunea ta poate fi formulata în cuvinte foarte putine: „De fiecare data când intri în contact cu cineva, cauta sa raspunzi la întrebarea: oare ce încearca acest om sa ma învete?”

Sper ca nu ai atâta naivitate încât sa-ti imaginezi ca te poti duce la el pentru a-l întreba: „Stii ceva? M-am saturat. Spune-mi direct ce vrei sa învat de la tine.” Nimeni nu va recunoaste nimic. Singura informatie autorizata este aceasta, furnizata de mine. Acorda-mi putin credit.

Si pentru ca am o simpatie speciala pentru tine, ca ultim discipol, îti voi da în continuare câteva exemple de învatare, din care te poti inspira.

Secretara abia daca te priveste si ti se adreseaza ca si cum ai fi proaspatul absolvent al unei scoli de debili mintali. Ea încearca din greu sa te învete ceva despre respect.

Casiera de la banca are o repeziciune în miscari comparabila cu cea a unei octogenare paralizate. Într-o jumatate de ora ai înaintat 40 de centimetri si te gândesti deja sa renunti la abonamentul de telefon, a carui factura ai dori sa o achiti în urmatoarele 3 ore. Ea se trudeste sa te învete ceva despre rabdare.

În timpul examenului oral, profesorul te-a fixat mai bine de 10 minute, având o figura inexpresiva. El s-a chinuit sa te învete ceva despre sprijin.

Muncitorii pe care i-ai angajat pentru a-ti renova casa se opresc imediat din munca si devin foarte atenti la compozitia unei sticle cu vin, daca-ti trece prin cap sa-i slabesti din ochi. Ei se forteaza sa te învete ceva despre datorie.

Tatal tau te îmbratiseaza o singura data pe an, de ziua ta. El încearca sa te învete ceva despre tandretea paterna.

Fratele tau, care ajunge acasa înaintea ta, se ocupa minutios de prajituri, având grija sa nu-ti mai ramâna nici una. El se straduie sa te învete ceva despre generozitate.

Copilul tau cheltuie într-o singura zi banii de buzunar pe toata saptamâna. El se zbate sa te învete ceva despre chibzuinta.

Partenerul tau îti cotrobaie prin telefon sau pe mail, pentru a vedea ce mesaje ai mai primit. El depune mari eforturi pentru a te învata ceva despre încredere.

Mama ta e în permanenta nemultumita de notele pe care le ai. Când iei note maxime nu spune nimic, când iei note mai mici de 10 te critica. Ea se cazneste sa te învete ceva despre apreciere.

Prietena ta cea mai buna face public un anumit lucru despre tine, pe care o rugasei explicit sa nu-l mai spuna la nimeni. Ea încearca sa te învete ceva despre confidentialitate.

Sper ca ti-am oferit suficiente exemple pentru a te raporta la viata altfel decât prin întrebarea „De ce-mi faci asta?” ori „De ce mi se-ntampla numai mie?”, însotita de numeroase trairi negative.

Acum stii. Mai e nevoie de un pas, foarte, foarte mic. Sa gândesti cu propria ta minte si sa-ti asimilezi lectiile. 🙂

Adrian Nuta – „Umbra” / „Ghidul iluminarii pentru lenesi” / „Infinitul mic iubindu-l pe cel mare” / „Psihoerapeutul de buzunar” / „Inchisorile invizibile” / samd…

Un răspuns la „teorema ultimului discipol : „toti oamenii pe care îi întâlnesti încearca sa te învete ceva…”

  1. magdalena daraban 25 februarie 2015 la 22:33

    frumos si adevarat !!!! Multumesc !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: