energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

vindecarea prin iubire…

Traiti pentru a putea învata sa iubiti. Iubiti pentru a putea învata sa traiti. Nici o alta învatatura nu i se cere Omului.

Si ce înseamna a iubi, decât ca acela care iubeste sa se contopeasca de-a pururi cu cel iubit, încât perechea sa devina una?

Si pe cine, sau ce alegem sa iubim? Inseamna sa alegi o anume frunza din Pomul Vietii si sa-ti reversi asupra ei întreaga inima? Dar ramura care poarta frunza? Dar trunchiul care poarta ramura? Dar coaja care apara trunchiul? Dar radacinile care hranesc coaja, trunchiul, ramurile si frunzele? Dar pamântul care adaposteste radacinile? Dar soarele, marea si aerul, care fac pamântul sa rodeasca?

Daca o marunta frunza din copac este vrednica de iubirea voastra, cu cât mai vrednic este copacul în întregimea lui? Iubirea care alege numai o parte din tot, se osândeste de la bun început la suferinta.


Voi spuneti: „Dar pe acelasi copac sunt frunze – si frunze. Unele sunt sanatoase, unele bolnave; unele sunt frumoase, unele urâte; unele sunt uriase, unele sunt pipernicite. Ce altceva am putea face decât sa deosebim si sa alegem?”

Va zic voua, din uscarea frunzei bolnave vine prospetimea celei sanatoase. Si va mai spun ca urâtenia este pensula, culoarea si paleta Frumusetii; si ca cea pipernicita nu ar fi fost pipernicita daca nu i-ar fi dat din statura ei celei uriase.

Voi sunteti Pomul Vietii. Feriti-va sa va dezbinati pe voi însiva. Nu stârniti o roada împotriva altei roade, o ramura împotriva altei ramuri, o frunza împotriva altei frunze, nici nu le faceti sa se ridice împotriva radacinilor; nici nu-1 stârniti pe copac împotriva pamântului-mama. Caci chiar aceasta faceti voi atunci când iubiti o parte mai mult decât tot restul, sau azvârlind restul.

Voi sunteti Pomul Vietii. Radacinile voastre sunt pretutindeni. Ramurile si frunzele voastre se afla pretutindeni. Roadele voastre se afla în gurile tuturor. Oricum ar fi roadele acestui copac; oricum i-ar fi ramurile si frunzele, oricum i-ar fi radacinile, ele sunt roadele voastre; sunt ramurile si frunzele voastre; sunt radacinile voastre. Daca vreti ca pomul sa rodeasca roade dulci si înmiresmate, daca vreti ca el sa fie mereu verde si puternic, luati seama Ia seva cu care îi hraniti radacinile.

Iubirea este seva Vietii. în timp ce Ura este puroiul Mortii. Insa Iubirea, asemenea sângelui, trebuie sa curga prin vine fara oprelisti. Puneti stavila sângelui si el se va preschimba în primejdie si napasta. Si ce este Ura decât Iubire înabusita, sau Iubire stavilita, devenita astfel venin ucigator atât pentru cel care o nutreste, cât si pentru cel nutrit; atât pentru cel care uraste, cât si pentru cel urât?

O frunza galbena din pomul vietii este doar o frunza întarcata de Iubire. Nu învinuiti frunza galbena. O ramura uscata este doar o ramura înfometata de Iubire. Nu învinuiti ramura uscata. O poama putreda este doar o poama hranita cu Ura. Nu învinuiti poama putreda. Ci mai curând învinuiti inima voastra oarba si avara care vrea sa împartaseasca seva vietii numai câtorva si sa-i lipseasca de ea pe cei multi, lipsindu-se astfel pe sine de ea.

Nu poate fi alta iubire decât iubirea de Sine. Nici un sine nu este real în afara Atot-cuprinzatorului Sine. De aceea este Dumnezeu în întregime Iubire, pentru ca El se iubeste pe Sine.

Atâta vreme cât sunteti chinuiti de iubire, nu v-ati aflat înca adevaratul vostru Sine si nici nu ati aflat cheia de aur a Iubirii. Iubind un sine trecator, iubirea voastra este trecatoare.

Iubirea barbatului pentru femeie nu este, cu adevarat, iubire. Este doar un foarte îndepartat semn al ei. Iubirea parintilor pentru copil este doar pragul templului sfânt al Iubirii. Atâta vreme cât fiecare barbat iubeste doar o singura femeie – si viceversa; atâta vreme cât fiecare copil este doar copilul unor parinti anume – si viceversa, lasati-i pe barbatii si femeile mândri de carnea si de oasele lor sa se agate de carne si de oase, dar nu rostiti niciodata numele sfânt al Iubirii. Caci aceasta este hula.

Nu aveti prieteni, atâta vreme cât puteti socoti un singur om drept dusman. Cum ar putea fi salas sigur pentru prietenie, inima care adaposteste ura? Nu puteti cunoaste bucuria Iubirii câta vreme în inimi aveti ura. Daca ati nutri toate lucrurile cu seva Vietii, în afara doar a unui anume vierme marunt, acel anume vierme marunt va va amarâ viata. Caci iubind ceva, sau pe cineva, va iubiti de fapt doar pe voi însiva. De asemenea, urând ceva, sau pe cineva, va urâti de fapt pe voi însiva. Iar ceea ce urâti este nedespartit legat de ceea ce iubiti si de voi însiva, ca si cele doua fete ale aceleiasi monede. Daca ati vrea sa fiti cinstiti cu voi însiva, ar trebui sa iubiti, ceea ce urâti si ceea ce va uraste, înainte de a iubi ceea ce iubiti si ceea ce va iubeste.

Iubirea nu este o virtute. Iubirea este o trebuinta; mai mare decât pâinea si apa; mai mare decât lumina si aerul. Nimeni sa nu se faleasca, iubind. Ci mai degraba sa rasufle Iubire la fel de spontan si liber, asa cum inspira aerul si îl expira.

Caci Iubirea nu are nevoie de nimeni sa o slaveasca. Iubirea însasi va slavi acea inima pe care o afla vrednica de ea. Nu asteptati vreo rasplata pentru Iubire. Iubirea este destula rasplata pentru Iubire, dupa cum Ura este destula osânda pentru Ura.

Nici nu tineti vreo socoteala Iubirii. Caci Iubirea nu da socoteala nimanui decât siesi. Iubirea nici nu da cu împrumut, nici nu împrumuta. Iubirea nici nu cumpara, nici nu vinde; ci atunci când da, se da cu totul; iar când ia, ia totul. Chiar luarea de catre ea înseamna daruire. Chiar daruirea ei, înseamna a lua. De aceea ea este aceeasi astazi, mâine si în veci.

La fel cum un fluviu puternic, varsându-se în mare, este vesnic umplut de catre mare, la fel si voi trebuie sa va goliti de voi însiva în Iubire, pentru a putea fi mereu plini de Iubire. Fluviul care si-ar opri pentru sine darul sau catre mare, ar deveni o apa statatoare. Nu exista „mai mult” sau „mai putin” în Iubire. în clipa când încercati sa masurati si sa cântariti Iubirea, ea va va aluneca printre degete, lasând în urma ei amintiri amare.

Nici nu exista „acum” sau „atunci”, nici „aici” si „acolo” în Iubire. Toate timpurile sunt un singur Timp pentru Iubire. Toate locurile sunt locasuri pentru Iubire. Iubirea nu cunoaste hotare sau oprelisti. O iubire al carei mers este oprit de vreo piedica, înca nu este vrednica de numele de Iubire.

V-am auzit spunând adeseori ca Iubirea este oarba, întelegând prin aceasta ca ea nu poate vedea greseala în cel iubit. Acest fel de orbire este o culme a vederii. De-ati fi mereu atât de orbi încât sa nu vedeti nici o greseala în nimeni!

Nicidecum! Limpede si patrunzator este ochiul Iubirii. De aceea nu vede nici o greseala. Atunci când Iubirea va va fi limpezit vederea, atunci nu veti socoti nimic ca fiind nevrednic de iubirea voastra. Doar un ochi despuiat de iubire, doar un ochi vinovat se îndeletniceste mereu sa gaseasca greseala. Orice greseli afla, sunt doar propriile sale greseli.

Iubirea cuprinde. Ura dezbina. Aceasta gramada uriasa si greoaie de stânci pe care le numiti Piscul Altarului, s-ar risipi pe data în toate partile daca nu ar fi tinuta laolalta de mâna Iubirii. Chiar trupurile voastre, atât de pieritoare pe cât par, s-ar putea împotrivi nimicirii daca ati iubi fiecare celula a lor cu aceeasi înflacarare.

Iubirea este pace, vibrând de cânturile Vietii. Ura este lupta însetata de suflarea necurata a Mortii. Ce ati vrea: Iubire si sa fiti în vesnica pace? Sau ura si sa fiti în lupta vesnica?

Pamântul întreg fiinteaza în voi. Cerurile si ostile sale fiinteaza în voi. Deci, iubiti Pamântul si toate vlastarele lui, daca vreti sa va iubiti pe voi însiva. Si iubiti cerurile si pe toti locuitorii lor, daca vreti sa va iubiti pe voi însiva.

MIKHAIL NAÎMY – „Cartea lui Mirdad”


EGOpedia (.me) – oferă o perspectivă a ierarhiei stadiilor majore de conștiență în funcție de principalele motivații existențiale, ca și atașamente umane dominante.

2 răspunsuri la „vindecarea prin iubire…

  1. Anonim 27 ianuarie 2015 la 17:30

    Am citit, am citit, si iar citit ! Concluzia:
    M-am trezit ca un neo-scolar in clasa.0.!
    Lectiile sunt multe, grele si foarte grele !
    Vreau, ma stradui si imi doresc sa imi pot face temele pentru acasa…..vreau…dar nu stiu daca voi reusi !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: