energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

mecanismul si efectele alimentarii umbrei…

mecanismele-umbreiInchide ochii si imagineaza-ti o experienta vizuala foarte vie, cum ar fi un apus de soare tropical sau un varf Inzapezit de munte. Poti alege orice imagine, dar ea trebuie sa fie foarte vie si detaliata. In continuare, imagineaza-ti un gust preferat, cum ar fi cel de ciocolata sau de cafea. Scufunda-te din ce in ce mai mult in aceasta senzatie, pana cand ajungi sa o simti efectiv. Treci apoi la un sunet care iti place, apoi la o textura minunata, cum ar fi catifeaua, iar in final la un miros sublim, cum ar fi cel de trandafir sau cel de liliac.

Dupa ce ti-ai imaginat aceste cinci experiente senzoriale, deschide ochii. Te asigur ca vei ramane uimit de ceea ce vei vedea. Dintr-odata, lumea obisnuita ti se va parea incredibil de vie. Culorile ei vor deveni mai stralucitoare. Aerul va parea sa vibreze. Toti cei care incearca experimentul de mai sus descriu aceste efecte, fapt care demonstreaza o data in plus ca dezvoltarea perceptiilor interioare determina automat schimbarea lumii exterioare.

Acest indiciu ne trimite catre unul din cele mai profunde secrete spirituale: puterea de a modifica subit realitatea. Aceasta putere nu este vizibila la suprafata vietii, motiv pentru care oamenii se simt constransi de conditiile lor exterioare. Ea nu poate fi accesata decat pe nivelul sufletului, nivel pe care impulsul holografic poate crea orice.

Jung a vorbit despre subconstientul colectiv, si nu despre constientul colectiv, exact din acest motiv. Oamenii au creat in mod colectiv aceasta lume, fara a sti insa ce fac. Iata principalele ingrediente pe care le-au folosit ei. Printre altele, observa evolutia de la primul factor, care pare inofensiv, la ultimul, care este profund autodistructiv:

Secretul: Noi am invatat sa nu vorbim despre impulsurile noastre elementare si despre visele noastre.
Vinovatia si rusinea: De indata ce impulsurile elementare si visele noastre au devenit ascunse, noi am inceput sa ne simtim rusinati si vinovati pentru ele.
Judecata: Toate lucrurile care ne fac sa ne simtim rusinati si vinovati ni se par automat rele.
Acuzatia: Dorim sa aflam cine este responsabil pentru durerea pe care o simtim.
Proiectia: Asa se nasc tapii ispasitori, cum ar fi dusmanii pe care ii uram sau o forta demoniaca invizibila.
Separarea: Noi facem tot ce ne sta in puteri pentru a ne separa de aceasta forta demoniaca. Dusmanii sunt intotdeauna „ceilalti‛, de care trebuie sa ne ferim si Impotriva carora trebuie sa luptam.
Lupta: Proiectia nu a condus la disparitia totala a durerii. De aceea, noi ne aflam intr-o stare constanta de conflict „interior impotriva exteriorului”.

Asa cum poti vedea, umbra este alimentata din plin de acest mecanism, iar noi suntem veritabili maestri ai manipularii acestor ingrediente. De fapt, suntem chiar dependenti de ele, desi rezultatele lor sunt razboaiele, violenta, crimele si lupta nesfarsita, ca sa nu mai vorbim de efectele dezastruoase ale credintei intr-un rau cosmic prezent in lumea noastra.

Solutia acestei probleme este procesul invers celui de creare a umbrei. Noi nu avem de-a face cu un monstru al lui Frankenstein care a crescut mai puternic decat creatorul sau. Umbra este o regiune a psihicului nostru. De aceea, in ea nu poate exista nimic care sa nu poata fi anihilat de noi. In loc sa ii permitem umbrei sa ne victimizeze, noi trebuie sa ne asumam responsabilitatea si sa ne folosim de adevarata noastra functie de creatori.

Deepak Chopra – „Revelarea puterii ascunse a Sinelui tău real”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: