energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

doar atunci cand nu mai cauti libertatea, fericirea si iubirea… poti spune ca le vei fi gasit

Intelegerea faptului ca – fiind in cautarea libertatii, a fericirii, a iubirii… tu esti, de fapt, lipsit de acestea – iti poate produce un moment de switch interior…! Chiar un „tzunami” emotional pentru unii dintre noi. Poti da jos instantaneu platosele si nenumaratele masti, aceasta putandu-te face sa-ti continui drumul mai eliberat decat ti-ai inchipuit vreodata…

Poti sa nu fi constientizat pana atunci ca esti in cautarea lor, ci doar sa simti ca tanjesti continuu la o stare de implinire deplina, care sa te ajute sa nu mai resimti atasamentul si durerea fata de lipsa unei persoane, a unor lucruri sau pur si simplu al faptului ca nu poti duce la implinire asteptarile dorite de tine… ori de catre cei dragi.

Sunt luni bune, poate un an de cand am tot amanat a da curs invitatiei de a participa la prezentarea unui eveniment transformator oferit de catre „Fundatiei Esenta”. La sfarsitul primei luni al acestui an insa, mi-am facut curaj si am ajuns la locul si in data stabilita pentru eveniment. Un seminar gratuit, ca preambul la cele doua zile de retreat ce incheie sfarsitul de saptamana.

Asezat in fotoliu, ambianta deosebita, oferita prin intermediul melodiilor cu sonoritati nordice, m-a condus inspre propriul interior cu mult timp inainte ca vorbitorul sa inceapa expunerea. Cu pleoapele lasate, vizualizam deja scene din Peer Gynt si o enigmatica Solveig gata sa apara…

In centrul scenei, pe un fotoliu incapator, Rune Heivang asteapta cu ochii inchisi sosirea invitatilor, in timp ce staff-ul tehnic se ocupa de ultimele reglaje. Incarcat de importanta mesajului, avand in minte gravitatea unui Osho, Eckhart ori Mooji, nu ma asteptam ca in fata mea sa apara un tanar zambitor, in jurul varstei de 4o de ani, un norvegian ce sustine de multi ani aceste conferinte, indragostit pana la pierzanie de plaiurile mioritice.

Impreuna cu el, cei doi prieteni iluminati, fiecare in felul sau, transfera si comuta energii, atat intre ei, cat si inspre si dinspre sala. Unul iti atrage atentia prin calmul deosebit si infatisarea de intelept cu parul complet albit, in ciuda unei varste pe care chipul sau luminos, ce-ti impune respect, nu o arata. Celalalt, pe care chiar Rune ti-l prezinta ca fiind un iluminat, inainte de inceperea dizertatiei, se misca haotic bolborosind in limba sa, probabil mantre retinute pe vecie…

Ma recunosc pe rand si intr-unul si in celalalt. Cand in urma unei stari de gratie asemeni primului, cand in momentele in care ideile imi sunt atat de inghesuite in mintea-mi neincapatoare, incat vorbesc de unul singur asemeni celui de al doilea.

Si… fara sa simti, Rune incepe sa vorbeasca, transpunandu-te intr-o stare de buna dispozitie, avand un aliat deosebit in fundalul sonor… Este insotit pe scena de catre alti doi parteneri de echipa si desavarsiti translatori, ce te fac sa nu resimti in niciun fel distanta pana la fiordurile nordice, cu atat mai mult cu cat Rune se exprima intr-o engleza perfect inteligibila.

Incepe astfel cu bucurie si o deosebita dezinvoltura, o calatorie de vindecare si comuniune a participantilor la eveniment, insistand ca nu are pretentia de a fi considerat un lider spiritual, religios ori alta interpretare posibila. Si, nici la inceputul si nici la finalul dizertatiei sale, nu poti si nici nu-ti vine a i te adresa altfel decat pe numele mic: Rune!

Este, atata doar si nimic mai mult, o expunere transformatoare, ce te incita la introspectie si eliberare a platoselor si mastilor, la acceptarea vulnerabilitatilor, la integrarea umbrelor tale. E un mesaj calm si in parte surprinzator, ce face apel intr-o masura covarsitoare la logica, prin invitatia de a parcurge impreuna cu el cateva tehnici de ghidare inspre eliberarea ta de ganduri si emotii. Te transpune in adancimile fiintei tale si te ajuta sa iti reconsideri cateva convingeri limitative, de care la finalul intalnirii te vei debarasa fara sa iti vei fi dat seama.

Cateva idei care mi-au oferit si liniste si subiect de meditatie:
„Povestea pe care o tot asculti este cea care te tine pe loc. Povestea ta este un gand. El iti repeta mereu si mereu, spunandu-ti cine esti, descriindu-ti fiecare moment din trecutul tau…!”
„Cand esti constient de tot ceea ce privesti, iti dai seama ca totul este constiinta si ca totul este perfect, totul este iubire!”
„Perceptia ta este ca suntem separati, datorita gandurilor care descriu momentul ca fiind incomplet”
„Cand ii judeci pe altii, te judeci de fapt pe tine!”
„Revelatia observatorului: – eu nu eram prezent cand am facut acel lucru – cine a observat acel lucru? – inseamna ca totusi erai prezent!”
„Cand esti prezent esti in siguranta!”
„Calitatea vietii tale depinde de nivelul tau de constientizare!”
„Ganditorul este un gand care-ti spune ca esti ‘Ganditorul’!”
„Toate intrebarile despre incompletitudine sunt false in constientizare!”
„Cand gandesti ‘in lipsa’ proiectezi in viitor – lipsa abundentei!”
„Cand esti fericit nu te intrebi niciodata DE CE!”
„Cand ai uitat sa te mai joci?”
„Esti deja acolo!”
„Esenta acceptarii gandurilor si emotiilor este iubirea!”

Este, cu totul, un mesaj de iubire, care imbina perfect asteptari si firesc, cautari si regasiri intr-o fiintare lipsita de temeri si frici existentiale, ajutand si deschizand drumuri catre tine si inspre ceilalti, cai pe care iti era frica sa pasesti ori nici macar nu le sesizasei pana atunci…

Informatii despre „Fundatia Esenta” si evenimentele organizate aici.

 

3 răspunsuri la „doar atunci cand nu mai cauti libertatea, fericirea si iubirea… poti spune ca le vei fi gasit

  1. Pingback:articole | alincmihai

  2. Pingback:articole | alincmihai

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la energie pozitiva

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura