energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

cunoasterea dorita de maestru la tine, pentru a-i deveni ucenic

two_docUn proaspat absolvent al unei prestigioase facultati de medicina, se pregatea sa ajunga la interviul pentru pozitia de chirurg, in cadrul unui spital la fel de renumit. Statura sa impozanta nu a trecut neobservata la intrarea in cladire. Parea ca nimic nu l-ar putea abate. Era extrem de determinat.

Cu toate acestea, Isi facea griji, ca mai toti cei dornici a accede in pozitia mult visata, rememorand diversele aparate si functii vitale, organe si particularitati terapeutice pentru vindecarea acestora.

Urma sa sustina interviul cu unul dintre cei mai cunoscuti chirurgi, un renumit dar temut profesor…, ce „se retrasese”, datorita varstei, in functia de conducere a spitalului respectiv.

Asa cum se astepta, profesorul il intampina cu o puternica strangere de mana, privindu-l de la aceeasi inaltime, avand ca si el, cam cu zece centimetri mai putin de granita celor doi metri.

In ciuda atator sporturi „cu greutate” practicate, simtea cum genunchii i se inmoaie. Profesorul l-a privit zambind si i-a oferit un pahar pentru imbarbatare. L-a refuzat politicos, spunand ca va gusta putin la finele intalnirii, in cazul reusitei. A fost apreciat cum se cuvine printr-un zambet cu ochi abia mijiti. Mainile unui chirurg nu trebuie sa aiba niciun motiv sa tremure.

Dupa ce s-au asezat confortabil, profesorul l-a intrebat ce sporturi a practicat. Chiar se astepta la o intrebare de acest gen, pentru spargerea ghetii. I-a raspuns cu mandrie, referindu-se la anii de studentie in care a practicat rugby, canotaj si calarie.

Au urmat cateva intrebari despre strategiile de joc in rugby, aratand buna cunoastere a acestui elegant sport. S-a intrecut pe el in pasiunea cu care a raspuns profesorului.

A urmat un moment de pauza, in care profesorul si-a aprins un trabuc si a mai sorbit din paharul sau. S-a asezat mai bine in fotoliul in care a fost invitat si a asteptat intrebarile despre practica profesionala.

Spre surprinderea sa, insa, au urmat intrebarile despre calarie si intr-un final cele despre pozitionarea vaslasilor in barca de 8 plus 1, o celebra cursa nautica studenteasca. A raspuns fara sa clipeasca, fiind incantat de faptul ca profesorul i-a confirmat cat de bine cunostea la randul sau secretele acestor sporturi. S-au amuzat chiar datorita faptului ca urmasera cele doua universitati rivale, ce se intreceau de decenii pentru suprematie, atat in recunoastere educativa, cat si sportiva.

La finele acesor intrebari, multumit de raspunsurile primite, profesorul sari sprinten din fotoliu si ii intinse mana: „Felicitari! Esti un viitor renumit chirurg al acestei institutii medicale.” Nevenindu-i sa-si creada urechilor, tanarul ingaima: „Si intrebarile despre aspectele profesionale?”

Atunci, profesorul ii raspunse, cu o mina serioasa si meditativa, afisand totusi un discret zambet: „Dragul meu, sunt convins de faptul ca esti toba de carte, ai fost selectat dintr-un numar mare de candidati. Pentru mine mai important este sa stiu daca vei face fata, atat fizic cat si mental, daca vei rezista orelor indelungate, programului alternat, trezirilor din somn pentru operatiile de urgenta si cat de bine stii sa te relaxezi intre aceste momente! Daca pe langa aceaste lucruri vei pune suflet in relatia cu fiecare pacient si dedicare spre a asimila cat mai multe dintre secretele meseriei, iti garantez o pozitie pe viata in acest spital prestigios.”

Multumesc,

Anunțuri

4 răspunsuri la „cunoasterea dorita de maestru la tine, pentru a-i deveni ucenic

  1. Alina 27 Aprilie 2015 la 16:31

    Primim raspunsuri…pe diferite cai. 🙂 Multumesc ! Cu recunostinta,

  2. Pingback:articole | alincmihai

  3. Pingback:articole | alincmihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: