energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

Energia – hrana desavarsirii (cele sase principii ale functionarii corecte a organismului)

„Sanatatea oamenilor este fundamentul de care depinde întreaga lor fericire si toate puterile lor ca stat.” – Benjamin Disraeli

Am vazut ca fiziologia este calea spre desavârsire. Unul din felurile în care fiziologia poate fi afectata este schimbarea modului în care va folositi sistemul muscular – va puteti schimba tinuta, expresia faciala si respiratia. Tot despre ce vorbesc în aceasta carte depinde si de nivelul de sanatate a functionarii biochimice. Acest lucru presupune ca va curatati si va hraniti corpul, si nu vi-l îmbâcsiti si nu vi-l intoxicati. În acest capitol, vom arunca o privire la temelia fiziologiei – ce mâncati si ce beti, si cum respirati.

Eu numesc energia – hrana desavârsirii. Puteti sa va schimbati reprezentarile interioare cât e ziua de lunga, daca biochimia este data peste cap, ea va determina creierul ca creeze reprezentari distorsionate.Întregul sistem va fi dat peste cap. De fapt, este chiar foarte putin probabil sa aveti dispozitie sa folositi ceea ce ati învatat.

Puteti avea cea mai frumoasa masina de curse din lume, dar daca încercati s-o faceti sa mearga cu bere, nu va functiona. Puteti avea masina potrivita si combustibilul potrivit, dar daca bujiile nu se aprind bine, nu veti realizacea mai buna performanta. În acest capitol va voi împartasi câteva gânduri despre energie si cum sa faceti s-o ridicati la niveluri de vârf. Cu cât nivelul energiei va fi mai ridicat, cu atât corpul va fi mai eficient. Cu cât va fi corpul mai eficient, cu atât va veti simti mai bine si va veti folosi mai bine talentul pentru a obtine rezultate remarcabile.

apacurataStiu din proprie experienta despre cât de importanta este energia si farmecul pe care belsugul ei îl poate slobozi. Aveam 135 kg. Acum am 105 kg. înainte, nu cautam toate mijloacele prin care sa duc o viata echilibrata. Fiziologia mea nu ma ajuta sa obtin rezultate remarcabile. Ceea ce puteam învata, face si crea era pe planul al doilea, dupa ceea ce mâncam si ceea ce vedeam la televizor. Dar într-o zi am hotarât ca obosisem sa mai traiesc asa, asa ca am început sa studiez cum sa procedez sa am o sanatate de fier si atunci am imitat oameni care reusisera acest lucru cu ei însisi.

Domeniul nutritiei era atât de contradictoriu si derutant încât nu stiam cu ce sa încep. Am citit o carte în care scria sa faci asta, asta, si asta si ai sa traiesti vesnic. M-am entuziasmat teribil -pâna când am dat de alta carte, în care scria ca daca faci toate acele lucruri despre care se scria în prima, ai sa mori, asa ca trebuie sa faci aia, aia, si aia. Sigur ca dupa ce am citit-o pe a treia, am constatat ca le contrazicea pe celelalte doua. Toate erau scrise de medici, cu toate astea, nu cadeau de acord asupra problemelor de baza.

Eu nu cautam acreditari. Ceea ce vroiam eu erau rezultatele. Asa ca am gasit oameni care obtinusera rezultate cu propriul lor corp, oameni care frematau de sanatate. Am aflat ce faceau ei si am facut si eu la fel. Am adunat tot ce învatasem într-un set de angajamente sau principii pentru uzul propriu si am initiat un program de 60 de zile de trai sanatos. Am aplicat zilnic aceste principii si astfel am slabit 15 kg în ceva mai mult de 30 de zile. Ceea ce era mai important era ca gasisem în sfârsit un mod de viata fara încordare nervoasa si fara dieta fixa (remarcati ce cuvânt formeaza primele trei litere din cuvântul „dieta” -„die” = a muri, în lb.engleza), un mod care tinea seama de felul în care functiona corpul meu.

Va voi dezvalui aici principiile dupa care am trait în ultimii cinci ani. Dar înainte de acest lucru, sa va dau un exemplu al felului în care mi-au transformat ele fiziologia. Aveam nevoie de opt ore de somn. Mai aveam nevoie si de trei ceasuri desteptatoare ca sa ma trezeasca dimineata: unul care sa sune, altul care sa deschida radioul si al treilea ca sa aprinda luminile. Acum pot tine un seminar toata seara, ma pot culca la ora unu sau doua noaptea si ma trezesc dupa cinci sau sase ore de somn, complet odihnit, zdravan si plin de energie. Daca circuitul meu sanguin ar fi fost poluat, daca nivelul energiei mele ar fi fost viciat, as fi încercat sa obtin maximumdintr-o fiziologie jalnica. În schimb, acum pornesc de la o fiziologie care îmi permite sa-mi mobilizez toate capacitatile mele fizice si mentale.

fructepadureÎn acest capitol va voi dezvalui sase secrete pentru a avea o fiziologie puternica, de neînfrânt. Multe din cele ce va voi spune se vor bate cap în cap cu lucruri în care ati crezut dintotdeauna. Altele se vor ridica împotriva unor notiuni pe care le aveti acum privitoare la o sanatate solida. Dar aceste sase principii au functionat spectaculos si pentru mine si pentru oameni cu care am lucrat, ca si pentru alte mii de oameni care practica o stiinta a sanatatii numita igiena naturala. As vrea sa va gânditi cu atentie daca v-ar putea folosi si voua si daca obiceiurile voastre actuale de sanatate sunt cele mai eficiente pentru corpul vostru.

Aplicati aceste sase principii timp de 10-15 zile si judecati-le valabilitatea în functie de rezultatele pe care le obtineti asupra corpului vostru, si nu dupa ceea ce poate ati fostînvatati sa credeti. Încercati sa întelegeti cum functioneaza corpul vostru, respectati-l si aveti grija de el, iar el va avea, la rândul lui, grija de voi. Ati învatat cum sa va controlati creierul. Acum trebuie sa învatati cum sa va controlati corpul…

Intregul articol aici

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: