energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

fuga de Sine…

windofchange”Care este atitudinea vantului cand se deplaseaza cu repeziciune inspre destinatia sa? Nu recunoaste nici o persoana, loc sau lucru ca avand vreo putere sa-l opreasca. El este impersonal. Soarele rasare, ploaia cade, iar vantul bate la fel asupra tuturor. Nu are anume persoane sau lucruri pe care le spirjina sau le dezavantajeaza. Exista o lectie în aceasta. Cei care incearca sa va opreasca, va ajuta, iar ei trebuie considerati prietenii vostri. Aceasta este intelepciune de cel mai inalt rang” (John McDonald)

Cel ce a pornit pe calea reintregirii, a recunoasterii Sinelui si implicit a descoperirii fiecarui aspect al umbrei, stie ca drumul spre implinire, imbratisand deschis ceea ce ne-am hotarat a ne motiva spre a ne da jos din pat in fiecare dimineata cu bucurie, va fi presarat intotdeauna cu obstacole mai mici sau mai mari. Obstacole exterioare datorate unor interese divergente sau unor situatii neprevazute, dar in majoritatea cazurilor datorate noua si manierei incomplet pusa la punct in care am ales a le duce la bun sfarsit.

In fapt, totul va fi doar o fuga de noi insine, de Sinele comun, pentru satisfacerea acelor aspecte care sa ne ajute sa intram cat mai rapid intr-o zona de confort, in care sa ne complacem o perioada cat mai indelungata, fara a fi nevoiti sa facem schimbari.

Nu este nimic in neregula cu aceasta atata timp cat am reusit sa accesam cu succes mecanismele psihologice necesare acceptarii ei. Sa o imbratisam si sa intram cu inima plina in orice situatie ce ne scoate din echilibrul precar al jocurilor de rol insusite.

Orice aspiratii pentru implinirea asteptarilor noastre, au la baza puternice atasamente fata de talentele cu care am fost daruiti la nastere, care odata descoperite, ne-au facut sa ne simtim deosebiti de ceilalti semeni, punand mai presus de bucuria intampinarii cu recunostinta a evenimentelor vietii, ego-ul dominant. Este o cale prin care ne dedicam intr-o maniera limitata calatoriei vietii, conform puternicei dorinte de control al fiecarui eveniment prin care trecem.

Din pacate insa, paradoxal, impunandu-ne cat mai ferm controlul asupra fiecarei situatii, vom face alegeri pentru o viata cu foarte putine evenimente care sa ne ajute sa ne cunoastem pe de-a-ntregul. Alegerile pe care le vom face ne vor indrepta catre un taram, pe care-l credem doar, cunoscut si sigur.

Cand nu intampinam opozitie pe drumul spre implinirea proiectului tintit, totul ni se va parea atat de usor incat vom intra destul de repede in starea de plafonare, nemaiavand cum sa lucram asupra propriului ego. Vom fi atat de mandri de reusita atingerii tintei, incat ne vom identifica cu acel rol si joc de rol.

Ce ne vom face insa daca acel rol nu va mai putea fi jucat, disparand conditiile sustinerii acestuia? Vom fi traumatizati deoarece nu vom mai avea cu ce sa ne identificam, vom cadea in depresie, iar daca nu stapanim mecanismele de a ne redresa, toata acea energie negativa creata, va somatiza, se va transfera in corpul fizic si ne vom imbolnavi.

Cel ce iti pune oprelisti spre implinirea viselor tale, te va ajuta sa intelegi ca nu esti doar acel rol. Prin constientizare, vei putea atinge intelegerea deplina si vei da drumul tuturor acelor atasamente fata de diferite roluri si asteptari aducatoare de dezamagire in cazul neimplinirii lor. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa iti doresti implinirea anumitor nazuinte, doar ca fericirea trebuie sa fie parcurgerea caii si nu rezultatul final, care chiar daca va fi cel dorit, face parte doar din minunatul joc orchestrat de univers, ce a acceptat pentru tine, acum, doar o posibila varianta a diversitatii formelor de manifestare a multiversului.

Pentru a fi si mai explicit, voi da un exemplu limita, dar posibil in anumite conjuncturi. Nu te gandi la o persoana care are alte interese decat tine sau este impotriva ta, pentru ca tu sa-ti implinesti visele. Gandeste-te la o situatie de viata in care, datorita unei nedorite stari conflictuale zonale, tot esafodajul economic si structurile sociale sunt complet bulversate. Cu siguranta nici tu nu vei mai putea sa-ti continui jocurile de rol.

Ce-ti mai ramane de facut? Doar sa te indrepti catre ceilalti semeni, sa oferi suport celor napastuiti, sa daruiesti si sa sustii pe cei ce nu mai au niciun punct de sprijin, niciun reper. Sa accepti orice situatie intampinata pentru a putea spera detasat in revenire si ameliorare.

Alege din acest mesaj ceea ce vibreaza in rezonanta cu fiinta ta si straduieste-te sa intelegi ceea ce sufletul incearca sa-ti transmita… Priveste cu toleranta si incearca sa ai un punct de vedere pozitiv pentru a te deschide unor posibile noi situatii de viata, independent de vointa ta, oportunitati si cai carora mereu le-ai inchis usa si barat calea, fiind prea patruns de rolurile pe care le jucai si cu care te-ai identificat pana la a-ti rigidiza si atrofia simturile subtile si perceptia magicelor aspecte ale fiintarii…

Multumesc,

 

Anunțuri

Un răspuns la „fuga de Sine…

  1. felice 23 Iulie 2014 la 21:31

    O fiinta trezita stie ca „este ceea ce este”, doar in prezent, in „acum”! Existenta ne dovedeste de la o secunda la alta, ca totul e in schimbare. Viitorul nu exista si implicit nici planurile pe care ni le facem. Pornind de la evenimente marunte,cum ar fi spre exemplu urmatoarea intamplare: pornesc din hotel spre masina. In 5 minute ploaia care a venit parca din senin imi „strica” coafura, tinuta…tot! :)) Nu pot decat sa ma observ si sa schimb tot planul initial, fara a ma supara, enerva…fara a-mi strica ziua! 😉
    Felicitari, sanatate, lumina, adevar si iubire, pe drumul care duce catre tine! 🙂
    Cu drag si calda prietenie, “o energie” la fel de pozitiva! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: