energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

cand nu-ti indrepti atentia catre construirea unei povesti in jurul fricii… tu decizi daca ceva se intampla sau nu…

ocean_wavesAgitatia apare simultan cu pacea. Nu se anuleaza reciproc. Agitatia poate veni, se poate afla acolo in prezenta infinita a spatiului pacii, a fiintei, poate sa fluctueze, dar trece. Nimic nu se schimba pentru fiinta.

In constientizare, agitatia apare si frica rasare si ea in corp, pe moment sau ocazional, poate sezonier. Unele sentimente de frica apar, privite in constientizare, dar eu va spun: ramaneti observatori, ramaneti prezenti, ramaneti in constientizare.

Asta inseamna sa nu indrepti atentia catre construirea unei povesti in jurul fricii, asa cum se obisnuieste, obiceiul este sa construim o poveste in jurul fricii si sa o accentuam. Daca frica e accentuata energia merge catre ea, intr-acolo „curge tot sangele”, toata energia merge acolo. Va arat doar mecanismul prin care mintea, personalitatea, identitatea, frica… toate acestea lucreaza, in prezenta constientizarii insasi.

Ce inseamna asta? Treptat, cineva poate simti… Initial poate simti ca depune efort sa ramana prezent, ceea ce inseamna ca atentia este obisnuita sa se indrepte catre locul in care are loc actiunea… acolo unde mintea creaza actiunea.

Daca nu merge intr-acolo, e ca si cum nicio actiune nu se intampla. Pana cand si numai daca mintea spune ca ceva se intampla, efectiv… ca experimentare… nimic nu se intampla. Nu se inregistreaza in constienta, si daca nu se inregistreaza… efectiv nimic nu s-a intamplat.

Asa ca… s-a intamplat ceva sau nu? Tu vei decide… si tu vei determina daca doresti sa-i spui eveniment sau nu, nu iti este impus, asta iti e puterea! Voi hotarati daca ceva s-a intamplat sau nu. Daca nu luati in considerare, nu s-a intamplat.

Dar cand ai interes in ceva, deodata se intampla. Parca s-ar scrie „singur” in memoria voastra. Care este medicamentul pentru aceasta? Ramai numai si numai constientizare! Pastreaza atentia in neutralitate!

Initial pare ca cere ceva efort, dar cu putin angajament din partea voastra, devine mai usor sa urmati acest sfat…
Apoi te gandesti… „Doamne, mi-a luat atata timp sa realizez ceva atat de simplu!”. Am aceasta putere, am atata putere… si nu am bagat-o in seama imaginandu-mi ca nu am nicio putere.”

Aveti puteri foarte importante…
Prima: puterea atentiei! Pentru ca ceea ce atentia „atinge”. inregistram ca experimentare.
Urmatoarea: este convingerea! Orice poate apare in constienta, dar daca nu credeti si nu va identificati cu ce apare, nu are nicio putere.

Am mai spus-o, un gand fara convingere nu are nicio putere. Dar un gand in care crezi poate sa porneasca un razboi.
Convingerea este cea mai importanta! Invatati ca nu tot ceea ce apare e nevoie sa fie acceptat, urmarit… poate fi si ignorat!

Aceasta este marea maiestrie a inteleptilor: ignora! Nu e vorba de „tehnica ignorarii” aici, ci de simpla recunoastere „sunt fiintarea”, „sunt constientizarea”, orice altceva e un turist. Orice gand, orice miscare e un turist. Iar eu nu sunt un hotel pentru gandurile acestea, lasa-le sa vina si sa plece. Si astfel nu au unde sa aterizeze, sa-si lase amprenta in memorie.

Totul a trecut, ca si cum, in mod natural e asa, Natural este asa! Din copilarie a fost asa, asa este si acum, dar am visat si am cultivat un fel de comportament si relatiile ignorante cu anumite ganduri si am dezvoltat o „scena a mintii”. Si acum traiti intr-un joc al mintii, pe „scena mintii”.

Acum vedeti „prin” lucrurile acestea, cum isi pierd puterea… prin intelegere. Va intelegeti pozitia corecta.
Sunteti constientizarea insasi in prezenta careia, in mod aparent, aveti o viata aparenta, relatii aparente… si e ok, bucurati-va.

Nu alunga… negativ. Nu e un mesaj de anti-viata. Totul poate fi acolo, totul ESTE acolo, totul este joaca divina, totul rasare din si este jocul lui UNU.

Dar daca te alaturi la ceea ce e trecator, temporar, schimbator… atunci o sa gusti din suferinta.

Vei ajunge la sentimentul de indepartare, viata, moartea, boala, toate acestea vor deveni concepte virale pentru voi.
Dar daca ramai ca si constientizarea insasi, vei vedea toate acestea trecand.

Oceanul este infinit, doar valul apare „in timp”. Valul este apa, oceanul este apa. Dar din momentul in care ceva „se ridica” … si-ti spui: „Un val!” … si apare „in timp” … si aluneca pe suprafata oceanului… si numesti asta viata. Apoi se scufunda, si numesti asta moarte… dar e numai apa. Cine moare aici?…

Aceasta este o lume a conceptelor, a gandurilor. Nume si forma… nume si forma… si convingere… asta e lumea aceasta. O lume a conceptelor si a gandurilor.

Nu vreau sa va vorbesc despre aceste lucruri. pentru ca nu am nicio invatatura de propagat… doar va indrum catre acel CEVA. …invataturile, scripturile, religiile, credintele, doctrinele… iad si rai… asta… cealalta… tu… eu… sunt jucate… si e OK! … toate sunt o desfasurare a fiintei eterne!

N-am nicio lupta de dus… dar intelegeti-va adevarata pozitie! Sunteti ne-schimbarea manifestandu-se prin schimbare! … dar fara sa pierdeti putere… asa cum… de la o singura lumanare poti aprinde milioane fara ca flacara de la inceput sa piarda ceva.

Totul rasare din aceasta constientizare care sunteti voi.
Nu stiu ce veti face cu aceste cuvinte, isi vor gasi drumul singure!

Mooji

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: