energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

legi spirituale ce ne permit sa atingem autocontrolul si cunoasterea de sine…

Exista o ordine naturala în aplicarea acestor legi în viata de zi cu zi, care va poate ajuta sa vi le reamintiti. Legea potentialitatii pure este experimentata prin tacere, meditatie, ne-emiterea de judecati si de critici, si prin comuniunea cu natura, dar ea este activata prin aplicarea Legii daruirii. Esenta acestui principiu consta în a învata sa daruiti (consacrati) ceea ce va doriti. Astfel poate fi activata Legea potentialitatii pure.

Daca doriti sa obtineti prosperitate, daruiti prosperitate; daca doriti sa obtineti bani, daruiti bani; daca doriti sa obtineti iubire, respect si apreciere, daruiti iubire, respect si apreciere. Actele de daruire activeaza de asemenea Legea karma-ei. Va puteti crea astfel o karma buna, iar o karma buna face ca totul sa decurga mai usor în viata. Veti remarca astfel ca nu va mai trebui sa depuneti eforturi la fel de mari pentru a obtine ceea ce doriti, ceea ce ne conduce automat la Legea efortului minim.

Când totul va deveni usor si lipsit de efort, si când dorintele dumneavoastra vor fi împlinite, veti ajunge sa întelegeti spontan Legea intentiei si a dorintei. Împlinirea dorintelor fara nici un efort usureaza enorm aplicarea Legii detasarii. În sfârsit, atunci când veti începe sa întelegeti toate legile de mai sus, va veti focaliza în mod natural asupra menirii dumneavoastra în viata, ajungând astfel la Legea dharma-ei. Prin aplicarea acestei legi, prin manifestarea talentelor dumneavoastra unice si împlinirea nevoilor semenilor dumneavoastra, veti putea crea tot ceea ce veti dori, oricând veti dori acest lucru. Veti deveni astfel senin si fericit, iar viata dumneavoastra va deveni o expresie a iubirii infinite.

Noi suntem calatori pe drumul eternitatii, iar calea noastra este cosmosul, dansul stelelor si al galaxiilor. Viata este eterna, dar expresiile ei sunt efemere, trecatoare, simple clipe care apar si dispar. Gautama Buddha, parintele budismului, spunea odata: „Aceasta existenta a noastra este la fel de trecatoare ca si norii pe un cer de toamna. Contemplarea nasterii si mortii fiintelor umane este ca si cum ai privi miscarile unui dans. Durata unei vieti poate fi asemanata cu un fulger care ilumineaza efemer cerul, sau cu un pârâu de munte.”

Ne-am oprit pentru o clipa sa ne întâlnim unii cu altii, sa ne iubim, sa ne împartasim trairile. Clipa prezenta este pretioasa, dar trecatoare. Este o simpla paranteza în cadrul eternitatii. Daca vom sti sa ne îngrijim unii de altii, plini de iubire si de seninatate, noi putem crea o viata prospera pentru noi si pentru cei din jurul nostru. Abia atunci vom putea spune ca a meritat sa traim clipa prezenta.

Cu iubire si respect,
Deepak Chopra „Cele Sapte Legi Spirituale ale succesului”

 

3 răspunsuri la „legi spirituale ce ne permit sa atingem autocontrolul si cunoasterea de sine…

  1. Pingback:Spre Autocontrol si Cunoasterea de sine! | CALEA ARMONIEI

  2. isusteiubeste 24 noiembrie 2012 la 19:13

    crede-ma ca as vrea sa inteleg toate legile astea spirituale, dar este greu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: