energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

ceea ce nu ne place noua, cu siguranta este placut de altcineva…

ratusca-cea-urata” Ceea ce nu va place si înlaturati drept rau, cu siguranta este placut si cules de unul sau altul, drept bun. Poate fi un lucru dintr-odata în doua feluri potrivnice? Lucrul nu este nici într-un fel, nici în altul, decât daca eu-l vostru l-a facut rau; un alt eu l-a facut bun.

Nu am spus oare ca cel care poate înfiinta, poate de asemenea desfiinta? Precum ati creat un dusman, la fel îl puteti desfiinta, sau sa-l re-creati ca prieten. Pentru aceasta eu-l vostru trebuie sa fie o retorta. Pentru aceasta va trebuie Duhul întelegerii.

De aceea va zic voua ca daca va rugati pentru orice ar fi, rugati-va mai întâi si mai presus de toate, pentru întelegere.

Nu fiti niciodata dintre cei care cern, însotitorii mei. Caci Cuvântul lui Dumnezeu este Viata, iar Viata este o retorta în care totul este faurit ca unitate de nedezbinat; totul se afla în echilibru desavârsit si totul este vrednic de Creatorul sau – Sfânta Treime.

Cu cât mai vrednic trebuie sa fie el de voi?

Niciodata sa nu cerneti, însotitorii mei, si veti capata o statura atât de uriasa, atât de atot-patrunzatoare si de atotcuprinzatoare, încât nu s-ar putea gasi acel ciur care sa va cuprinda.

Niciodata sa nu cerneti, însotitorii mei. Cautati mai întâi cunoasterea Cuvântului, spre a va putea cunoaste propriul cuvânt. Iar când va veti cunoaste propriul cuvânt, veti încredinta focului ciururile. Caci cuvântul vostru si al lui Dumnezeu sunt una, afara doar daca al vostru mai este înca învaluit. Mirdad va va ajuta sa va aruncati la o parte valurile.

Cuvântul lui Dumnezeu este Timp nemasurat si Spatiu nemarginit. A fost vreun timp când nu ati fost cu Dumnezeu? Se afla vreun loc în care nu sunteti în Dumnezeu? Atunci de ce înlantuiti Vesnicia cu ore si perioade? Si de ce îngraditi Spatiul în kilometri si leghe ?

Cuvântul lui Dumnezeu este Viata nenascuta, prin urmare nemuritoare. De ce al vostru este îngradit de nastere si de moarte? Nu vietuiti numai prin viata lui Dumnezeu? Si poate fi cel Nemuritor, izvor al Mortii?

Cuvântul lui Dumnezeu este atot-cuprinzator. Nici stavile, nici îngradiri nu se afla în el. „De ce al vostru este atât de sfâsiat de stavile si de îngradiri?

Va zic voua, chiar carnea si oasele voastre nu sunt doar carnea si oasele voastre. Nenumarate sunt oasele care se cufunda cu voi în aceleasi vase de pamânt în momentul în care o sa va întoarceti înapoi în tarâna si din tarâna veti renaste.

Nici lumina din ochii vostri nu este numai lumina voastra. Ea este de asemenea lumina a toate câte împart cu voi Soarele. Cum m-ar putea zari ochiul tau, daca nu prin lumina din mine?

Lumina mea este cea care ma vede pe mine în ochiul tau. Lumina ta, te vede pe tine în ochiul meu. Daca as fi o bezna deplina, ochiul vostru, privind la mine, nu ar vedea nimic.

Nici rasuflarea din pieptul vostru nu este numai a voastra, toti cei care rasufla, sau care au rasuflat vreodata aerul, respira în pieptul vostru. Oare nu si suflarea lui Adam este cea care înca va umple plamânul? Nu inima lui Adam este cea care înca mai bate în inimile voastre?

Nici gândurile voastre nu sunt doar gândurile voastre. Omul, marea de gânduri ale tuturor, o socoteste ca fiind a sa; la fel o socotesc toate fapturile gânditoare care împartasesc cu voi marea aceea.

Nici visele voastre nu sunt doar visele voastre. întregul univers viseaza în visele voastre.

Nici casa voastra nu este numai casa voastra. Ea este de asemenea locuinta oaspetelui vostru si a mustei, a soarecelui, a pisicii si a fapturilor subtile care împart casa cu voi.

Feriti-va, prin urmare, de stavile. Va staviliti înauntrul Amagirii si Adevarul îl staviliti afara. Iar când va uitati împrejur pentru a va gasi pe voi însiva înauntrul stavilei, va gasiti fata în fata cu Moartea, a carei alt nume este Amagire.

Omul, este de nedespartit de Dumnezeu; prin urmare, este de nedespartit de semenii sai si de toate fapturile care sunt nascute din Cuvânt.

Cuvântul este oceanul; voi – sunteti norii. Dar norul este nor, daca oceanul nu-1 creeaza? Dar cu adevarat nesabuit ar fi norul care si-ar irosi viata caznindu-se sa se tintuiasca pe sine în spatiu spre a-si pastra pe veci înfatisarea si identitatea. Cu ce va ramâne din straduinta lui atât de neghioaba, decât cu nadejdi înselate sj amara desertaciune? Daca nu se pierde pe sine, el nu se poate afla pe Sine. Daca nu moare si nu dispare ca nor, nu poate afla în Sine oceanul care este unicul sau Sine.

Daca nu se desarta de sine însusi, nu se poate afla pe sine însusi. O, bucuria de a fi desert!

Daca nu sunteti pierduti pentru totdeauna în Cuvânt, nu puteti întelege cuvântul care sunteti voi – chiar Eu-l vostru. O, bucuria de a fi pierdut!

Iarasi va zic voua, rugati-va pentru întelegere. Atunci când Sfânta întelegere va va afla inimile, în toata nemarginirea lui Dumnezeu nu va mai fi nimic care sa nu va raspunda cu bucurie de fiecare data când veti rosti Eu.

Si atunci Moartea însasi va fi doar o arma în mâinile voastre cu care sa învingeti Moartea. Si atunci Viata va împartasi inimilor voastre cheia inimii ei nemarginite. Aceasta este cheia de aur a Iubirii. ”

Mikhail NAÎMY – ” Cartea lui Mirdad ”

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: