energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

etape de prevenire a stresului

” Se crede ca slabirea sistemului imunitar reprezinta o cauza majora a unor boli grave, cum sunt cancerul, SIDA, leucemia si alte boli considerate incurabile. Ori de câte ori sistemul imunitar este slabit, viata este pusa în pericol. Ce anume slabeste sistemul imunitar? Unul dintre raspunsurile la aceasta întrebare a fost confirmat de nenumarate ori: stresul!

Sa examinam trei cauze majore de stres.
1. Vina. Atunci când stiti ca faceti un lucru rau sau considerat gresit de catre societate si continuati totusi sa-l faceti, contribuiti la slabirea sistemului imunitar. Sa fie oare acesta macar în parte si un rezultat secundar al fumatului?
2. O mare pierdere. Când pierdeti ceva sau pe cineva de mare valoare pentru dumneavoastra si nu puteti recupera pierderea, treceti printr-un stres puternic, care aduce la rândul lui slabirea sistemului imunitar.
3. Lucrul sau traiul într-o ambianta pe care o detestati. Acesta este un stres cronic. Se stie ca stresul cronic slabeste sistemul imunitar.

Exista multe alte surse de stres. Impactul lor asupra sistemului imunitar poate fi sau nu critic, depinzând în mare masura de timpul si/sau de importanta pe care le implica. Daca asteptati autobuzul si stiti ca veti întârzia la serviciu, fiecare secunda poate fi stresanta, dar în câteva minute autobuzul soseste. Riscul ca stresul temporar sa va marcheze în vreun fel este mic. Se spune ca, daca cineva va datoreaza o mie de de dolari, este problema sa, stresul sau. Daca însa va datoreaza un milion de dolari, devine problema dumneavoastra, stresul dumneavoastra. Cu cât problema este mai importanta, cu atât stresul este mai mare.

Acum, cunoscând aceste cauze, ce ati putea face în privinta stresului? Raspunsul evident este: comportati-va în asa fel încât sa nu va simtiti vinovat, acceptati-va pierderile, munciti si locuiti într-un mediu placut si rezolvati-va problemele marunte înainte de a deveni importante. Aceste sfaturi sunt usor de dat, dar mai putin usor de primit sau de aplicat. Viata nu poate fi întotdeauna controlata într-o masura atât de mare.

Totusi, avem controlul asupra propriei minti, sau ar trebui sa-l avem. Cu ajutorul metodei Silva, va puteti programa mental pentru a va schimba comportamentul nedorit. Va puteti programa pentru a va accepta pierderile si a evolua pe niveluri superioare în ceea ce priveste posesiunea materiala sau relatiile. La nivelul alfa va puteti rezolva problemele, mici sau mari.
În timp ce asteptati rezultatul programarii, puteti intra pe nivelul alfa de trei ori pe zi câte 15 minute si va puteti bucura de o stare senina, linistita, de o „vacanta” de la stres, întarindu-va în acelasi timp sistemul imunitar.

Efectele imaginilor mentale negative

Daca v-ati aflat vreodata în fata coltilor otravitori ai unei cobre, numai imaginându-va situatia, organismul va elibera adrenalina, veti transpira instantaneu si bataile inimii se vor înteti, ca si cum cobra ar fi prezenta cu adevarat. Daca v-ati aflat vreodata în fata unui sot gelos, a unui sef suparat sau a unui politist furios, evocarea experientei traite sau îngrijorarea ca s-ar putea repeta vor determina hormonii sa va accelereze functiile vitale ca si cum v-ati confrunta cu un pericol real. Plamânii pompeaza mai repede aerul. Tensiunea arteriala creste. Inima bate mai repede. Activitatea leucocitelor, care lupta împotriva bolilor, este suprimata.

Cu cât va concentrati mai mult asupra fricii sau îngrijorarii, cu atât mai mult rau îi faceti corpului. Într-un articol despre pacientii cu boli cardiovasculare, dr. Dean Ornish de la Harvard Medical School spunea: „Când sunteti suparati, îngrijorati sau speriati, tensiunea arteriala si bataile inimii cresc dramatic, arterele risca mai mult sa intre într-un spasm, iar trombocitele tind sa se aglomereze si sa înfunde vasele de sânge”. (Stress, Diet and Your Heart (Stresul, dieta si inima) (New York: Holt, Rhinehart si Winston, 1982).

Iata câteva imagini mentale care au o aparitie frecventa si care provoaca reactii nedorite ale corpului:
..Va veti pierde slujba si nu veti avea mijloace de întretinere.
..Veti avea un atac de cord sau veti face cancer ori alta boala grava.
..Veti fi atacat noaptea pe strada.
..Casa va va fi jefuita.
..Sotul/sotia va va însela.
..Va veti abate de la calea cea dreapta.
..Va începe un razboi nuclear.
..Veti fi singur la batrânete.
..Ceva groaznic se va întâmpla unei persoane iubite.
..Investitiile facute îsi vor pierde valoarea.

Daca sunteti un „îngrijorat cronic”, puteti adauga si alte situatii pe aceasta lista. Felul în care corpul reactioneaza la aceste imagini mentale depinde de ceea ce ati simtit în trecut. Istoria personala programeaza reactiile corpului în fata acestor temeri. Incapacitatea de a face fata stresului cauzat de un pericol potential si sentimentele de neajutorare în fata acestuia pot provoca urmatoarele reactii:
..Depresie;
..Micsorarea eficientei creierului;
..Slabirea functionarii sistemului imunitar;
..Aparitia unei boli.

Unul dintre cercetatorii nostri, dr. Richard E. McKenzie, explica într-un numar din Silva Newsletter felul în care metoda Silva poate întrerupe aceasta înlantuire:
Determina aparitia si dezvoltarea factorului constient pentru identificarea stresului si tensiunii. Ne permite sa instituim controale cognitive si perceptive pentru a evita sentimentul de neajutorare. Ne permite sa ne modificam reactiile emotionale negative, cum este depresia. Si, în cele din urma, daca este necesara o interventie medicala, metoda Silva poate amplifica succesul tratamentului.

Convingerea despre iminenta unei boli:
Oamenii care cred ca unele situatii prin care au trecut determina aparitia unei boli pot sa-si produca boala respectiva cu adevarat.

Poate vi s-a spus ca, daca stati în curent, raciti si acceptati acest lucru ca pe un adevar absolut. Aceasta acceptare este inclusa în sistemul dumneavoastra de convingeri. Când veti sta în curent, convingerea pe care ati capatat-o va va face sa va asteptati sa raciti. Ce va urma stiti deja. Data viitoare când veti sta în curent, deoarece v-ati întarit relatia cauza-efect din cadrul sistemului de convingeri personale, puteti fi cu atât mai sigur ca veti raci. Si chiar asa se va întâmpla.

Virusii si microbii sunt prezenti peste tot. Ei sunt tinuti în sah de sistemul nostru imunitar. Dar prin intermediul mintii puteti reduce sau stimula activitatea sistemului imunitar. Medicii încep sa accepte astazi din ce în ce mai mult ideea ca mintea ne poate însanatosi, dar stiu de mai multe decenii ca mintea ne poate îmbolnavi.

Asteptarile negative ne îmbolnavesc. Asteptarile pozitive ne însanatosesc. Amândoua functioneaza la fel de bine. Când sunt întarite, aceste asteptari devin si mai eficiente. Le putem întari afirmându-le verbal sau auzindu-i pe altii afirmându-le verbal. Trairea consecintelor ne întareste aceste asteptari, dar la fel o fac si vizualizarea si imaginatia.

Cineva merge la medic. Medicul asculta problema pacientului, îl examineaza si îi scrie o reteta. Pacientul merge la farmacist, primeste medicamentul si urmeaza instructiunile de genul „luati câte doua tablete la patru ore”. Pacientul se face bine. Ceea ce el nu stie este ca medicul nu i-a descoperit nimic în neregula. Prin urmare i-a prescris niste pastile de zahar. Însa convingerea ca pastilele erau medicamente, încrederea ca medicul i-a prescris medicamentul potrivit si asteptarea ca acest medicament sa-i rezolve problema au efectuat munca de însanatosire.

Acest efect este cunoscut sub numele de placebo. Medicul da o reteta, stiind ca mintea pacientului va face ea singura treaba. Si o face.

Si dumneavoastra va puteti stimula aceasta putere a mintii pentru a va ajuta atât personal, cât si pe ceilalti. ”

Jose Silva & Robert Stone – „Tu Vindecatorul”

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: