energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

mintea îndrageste în mod inconstient problemele, pentru ca ele confera o anumita identitate

” … spuneti-mi ce problema aveti în acest moment, in clipa prezenta?

Nu primesc nici un raspuns, pentru ca e imposibil sa aveti o problema când întreaga atentie va este absorbita de clipa Acum si nu de trecut sau viitor. O situatie trebuie ori rezolvata, ori acceptata. De ce sa o transformam într-o problema?

Mintea îndrageste în mod inconstient problemele, pentru ca ele confera o anumita identitate. Acest lucru este considerat normal, dar este o nebunie. “Problema” înseamna a starui mental asupra unei situatii fara a avea intentia adevarata sau posibilitatea de a actiona în acest moment, transformând-o în mod inconstient într-o componenta a sentimentului dumneavoastra de identitate. Situatia de viata va copleseste într-atât, încât pierdeti senzatia vietii, a Fiintei. Sau purtati în minte povara nebuneasca a sute de lucruri pe care le veti face sau va trebui sa le faceti în viitor, în loc sa va concentrati atentia asupra singurului lucru pe care îl puteti face acum.

CÂND CREATI O PROBLEMA, creati durere. Este nevoie doar de o simpla alegere, o simpla decizie: ”Orice s-ar întâmpla, nu-mi voi mai provoca durere. Nu voi crea probleme.” Desi e o alegere simpla, este, de asemenea, una foarte radicala. Nu veti face aceasta alegere decât daca sunteti într-adevar satul de suferinta, decât daca simtiti cu adevarat ca nu o mai doriti. Si nu veti reusi sa va duceti decizia la îndeplinire decât daca accedeti la puterea clipei Acum. Daca nu mai creati suferinta pentru dumneavoastra, nu o mai creati nici pentru ceilalti. Si nici nu mai contaminati frumosul Pamânt, spatiul dumneavoastra interior si psihicul colectiv al omenirii cu negativismul crearii de probleme.

Când apare o situatie careia trebuie sa-i faceti fata, veti actiona cu limpezime si fermitate, daca actiunea apare din constiinta momentului prezent. Si probabilitatea de a avea succes va fi cu mult mai mare. Nu va fi o reactie provenita din conditionarea trecuta a mintii dumneavoastra, ci va fi un raspuns intuitiv la situatie. În alte momente, veti descoperi ca este mai eficient sa nu faceti nimic – sa ramâneti ancorat în clipa Acum, pe când altadata ar fi reactionat mintea atasata de timp. ”

Eckhart Tolle

Anunțuri

3 răspunsuri la „mintea îndrageste în mod inconstient problemele, pentru ca ele confera o anumita identitate

 1. clauclaudia 2 Iunie 2012 la 21:06

  Acum ma aflu intr-o situatie destul de trista. Asa te simti cand iubesti si iubirea ta nu este impartasita.
  Citesc si totul mi se pare simplu, dar cand doresc sa aplic la mine, nimic nu-mi iese, ba chiar uneori plang si mai tare. Ma simt prinsa intr-un cerc din care habar nu am acum sa mai ies.
  Simt si sunt constienta cand imi provoc durerea. Chiar acum as vrea sa meditez, insa din nefericire, numai ganduri negative imi vin in minte. Incerc sa le alung si ele vin inmultite.

  • Mylka 3 Februarie 2013 la 12:08

   In primul rand roaga-te la Dumnezeu sa te intareasca si sa iti daruiasca puterea de a merge mai departe, acceptand situatia de a nu fi iubita de cel pe care il iubesti; apoi aplica regula „daca tu nu ma vrei, nici eu nu te vreau”, respectiv „daca tu poti trai fara mine si eu pot trai fara tine”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: