energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

terapia iertarii – metoda kahuna

Cand judec o persoana, acea persoana devine un „ostatic al gandurilor mele”.

” In urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol.

Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comisesera crime abominabile. Violenta acestora era atat de mare incat, desi purtau catuse la maini si la picioare, personalul medical se simtea serios amenintat de acestia, iar cei mai multi psihologi clinicieni obisnuiau sa-si dea demisia dupa aproximativ o luna de lucru cu acest gen de pacienti. In ciuda avertismentelor colegilor bine intentionati, care incercau sa-l convinga sa nu lucreze intr-un astfel de loc, fiindca asta echivala cu o sinucidere in plan profesional, dr. Haleakala Lew Len a acceptat totusi postul. Si atunci au inceput sa apara miracole.


ihaleakala-lenDupa numai cateva luni, s-a dovedit ca in cazul multora dintre acesti pacienti nu mai era nevoie de catuse. Dozele medicatiei au scazut simtitor la majoritatea pacientilor si chiar s-au sistat in cazul unora. Dupa patru ani, pavilionul a trebuit sa fie inchis din lipsa de… pacienti violenti.

Partea cea mai interesanta este ca in acesti patru ani dr. Len nu a vorbit cu nici unul dintre temutii sai pacienti. Mai mult, nici macar nu i-a vazut! Cerintele sale la ocuparea postului de psiholog clinician au fost de a i se oferi un birou si acces la dosarele criminalilor spitalizati.
„Tot ce a trebuit sa fac a fost sa lucrez asupra propriei mele persoane” a declarat ulterior dr. Len.
„Daca vrei sa vindeci pe cineva, inclusiv pe un criminal bolnav psihic, o poti face vindecandu-te pe tine.”

In prezent trecut de 70 de ani, dr. Len a ajutat cu succes de-a lungul carierei sale, folosind aceasta metoda pe mii de persoane, lucrand inclusiv cu grupuri din cadrul unor organizatii internationale prestigioase precum UNESCO si Natiunile Unite.

Dr. Len detine un doctorat in psihologie obtinut la Universitatea din Iowa, Statele Unite, dar el atribuie remarcabilul sau succes ca psiholog clinician practicilor de vindecare traditionale invatate de la Morrnah Nalamaku Simeona, o femeie kahuna.

Cine sunt kahuna? In hawaiiana, huna se traduce prin „secret”, iar kahuna prin „pastrator al secretului”, „expert”, „magistru”. Daca vreti, kahuna reprezinta echivalentul mesterului in sistemul de bresle medieval. Orice meserie, arta sau mestesug avea proprii sai kahuna. Termenul a devenit insa cunoscut ca echivalent al samanului, vraciului, preotului.

Legendele abunda in descrierea puterilor acestor kahuna, capabili sa realizeze vindecari miraculoase, sa influenteze vremea, sa mearga pe carbuni incinsi, sa-si atraga prosperitatea etc. Morrnah Nalamaku Simeona s-a numarat printre ultimii kahuna veritabili din Hawaii, fiind numita oficial in 1983 de catre autoritati drept „o comoara vie a Hawaii-ului” (living treasure of Hawaii). Ea a infiintat „Foundation of I”, o organizatie nonprofit menita sa raspandeasca filozofia si practicile psihologice ale vechilor kahuna, inainte ca acestea sa se piarda. Metoda traditionala invatata de dr. Len de la Morrnah Simeona si aplicata cu succes la Spitalul de Stat din Hawaii poarta denumirea de ho’oponopono, care s-ar putea traduce prin „a indrepta lucrurile”, „a corecta o eroare”.

Metoda este extraordinar de simpla, atat de simpla incat mintea noastra, fascinata de complex si maestra in a complica masiv si inutil lucrurile, are impulsul de a o respinge imediat. Pe de alta parte, in ciuda simplitatii ei, metoda are la baza principiile huna, care sunt destul de greu de acceptat de noi, cei crescuti in spiritul respectului pentru „rational” si „stiintific”.

Lumea este o reflectare a gandurilor noastre. Asemeni lui Buddha, vechii kahuna considerau ca noi cream lumea prin gandurile noastre. Tot ceea ce suntem, tot ceea ce se intampla in viata noastra reprezinta o consecinta a gandurilor noastre.

In cuvintele lui Morrnah Simeona, lumea este o reflectare a ceea ce se intampla in interiorul nostru. Daca ne confruntam cu o problema, trebuie sa cautam cauza in noi insine, nu in factorii exteriori.

Daca o persoana ne agreseaza, este util sa ne amintim ca ceilalti sunt o oglinda pentru noi si ca agresivitatea respectivei persoane nu este decat proiectia in exterior a propriei noastre agresivitati refulate.

Daca seful ne spune ca nu suntem suficient de buni pentru postul pe care il ocupam, atunci vorbele lui nu sunt decat o reflectare a ceea ce noi insine gandim in sinea noastra despre noi.

Daca ne imbolnavim, este bine de stiut ca, pentru kahuna, trupul este o casa pentru ganduri: cauza imbolnavirii rezida in negativitatea unui gand, intr-o eroare de judecata.

„Nu-i nimic in neregula cu erorile de judecata”, declara cu umor dr. Len. „Te pot omori, asta-i tot.”

In viziunea unui kahuna, mintea este asemeni unei gradini, iar gandurile asemeni unor seminte. Ele incoltesc si dau roade. Trebuie sa avem grija ce ganduri plantam in mintea noastra, caci, inevitabil, vom culege ceea ce am semanat.

Vestea buna este ca orice stres, dezechilibru sau boala pot fi corectate lucrand asupra ta. Nu este nevoie sa cauti raspunsuri sau ajutor in afara ta. Si nimeni nu iti poate oferi informatii mai relevante decat cele pe care le poti obtine singur cautand in tine insuti, sustine Morrnah Simeona.

Pentru kahuna, circumstantele exterioare sunt un barometru al nivelului nostru de constiinta.

Starea de sanatate sau de boala, prosperitatea sau pauperitatea, succesul sau esecul nostru ori al celor din jurul nostru reflecta nivelul de constiinta la care am ajuns. Daca nivelul nostru de constiinta se modifica, circumstantele exterioare se schimba rapid, iar nivelul de constiinta poate creste semnificativ daca ne asumam responsabilitatea pentru tot ce se intampla in viata noastra, pentru tot ce se intampla in jurul nostru.

Vindecarea ori schimbarea incepe cu asumarea responsabilitatii Ce inseamna sa ne asumam 100% responsabilitatea pentru absolut tot ce se intampla in viata noastra? „Inseamna sa accepti faptul ca tu insuti, nimeni altcineva, esti creatorul a tot ceea ce experimentezi, al tuturor evenimentelor pe care le traiesti”, afirma dr. Len, constient ca declaratia sa poate fi socanta sau chiar revoltatoare pentru majoritatea oamenilor.

O idee foarte greu de digerat intr-o societate in care ne-am obisnuit sa ne gasim scuze la tot pasul, sa dam vina pe altii pentru ce nu merge in viata noastra, sa cultivam asiduu o mentalitate de victima. Mai mult, aceasta idee este greu de acceptat si de catre persoanele considerate „supraresponsabile”. Caci una este sa iti asumi responsabilitatea propriilor actiuni si alta este sa iti asumi responsabilitatea pentru actele violente ale unor oameni cu care nu ai avut nimic de-a face si cu care singura legatura pe care o ai este ca locuiti impreuna in acelasi oras. Multi psihologi ar spune ca o astfel de gandire nu face decat sa ne culpabilizeze in mod excesiv.

Accesul la miracol, si implicit, la supraconstient nu este posibil decat atunci cand reincepem sa privim lumea prin ochii unui copil. E vorba despre redescoperirea inocentei, nu despre cultivarea infantilitatii. Problema adultilor este ca si-au pierdut inocenta, dar si-au accentuat infantilitatea prin evitarea sistematica a asumarii responsabilitatii. Kahuna afirma ca, reinstaurand inocenta starea in care nu judecam, nu punem etichete, nu suntem obsedati de castigul personal viata noastra se poate schimba radical.

„Nu va faceti probleme”. „Inreaga lume este creatia ta si acest lucru trebuie luat ad litteram”, afirma dr. Len. Actele violente ale acelor criminali bolnavi psihic din Spitalul de Stat din Hawaii erau responsabilitatea lui doar pentru faptul ca acestia aparusera in viata sa. Problemele lor erau „creatia” sa si de aceea tot ce a trebuit sa faca pentru a-i vindeca a fost sa lucreze asupra lui insusi, sa stearga el insusi gandurile care au generat acele probleme.
Exagerare dusa la extrem, am putea spune, chiar daca descoperirile recente din fizica cuantica par a conduce la aceleasi concluzii. Asta inseamna ca daca copiii nostri au o problema de sanatate, ceva din noi a produs acea problema; daca partenerul de afaceri ne trage pe sfoara, noi am determinat acel lucru sa se petreaca; daca sotul ori sotia ne inseala, noi am atras asta. Pare absurd.
Totusi, evenimentele din viata noastra actualizeaza amintiri, tipare de actiune trecute si reactii ciudate.

La urma urmei, toti am experimentat reactii care ne-au surprins si pe noi, si pe cei care ne cunosteau foarte bine, reactii in care „parca nu eram noi insine”, nu-i asa? Daca te confrunti cu o problema, o situatie-limita, un necaz, o suferinta, intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui automat este: ce anume din ceea ce se intampla in mine a generat sau a atras aceasta problema? Apoi trebuie sa stergi gandurile care au produs respectiva problema. Dar cum putem sti care ganduri au creat acea problema? „Nu va faceti probleme”, spuna dr. Len. „O parte din voi stie. Trebuie doar sa-i dati permisiunea.”

Cand judec o persoana, acea persoana devine un „ostatic al gandurilor mele”.

Cream lumea prin gandurile noastre, iar pentru kahuna aceasta nu este o metafora. Este o realitate. In viziunea lor, care este comuna cu cea a tuturor religiilor, Dumnezeu a creat fiinte perfecte, dar noi nu mai putem sa vedem acest lucru, fiindca intre ceea ce exista in realitate si ceea ce vedem se interpune gandul.
Noi nu mai vedem ce exista in realitate, noi nu ne vedem decat propriile ganduri. „Lumea este ceea ce credem ca este”, afirma Serge Kahili King, doctor in psihologie si o autoritate internationala in materie de huna. Psihologia moderna tinde sa ajunga la aceleasi concluzii, de vreme ce afirma ca oamenii nu reactioneaza la evenimentele in sine, ci la propria lor perceptie asupra evenimentelor.

Mai mult, studiile arata ca oamenii tind sa se conformeze perceptiilor altor oameni. Altfel spus, daca spunem in mod repetat unui copil ca este rau, el va ajunge sa se comporte ca atare. Daca unui angajat i se lauda in mod repetat performantele, chiar daca acestea nu sunt tocmai grozave, el va ajunge sa lucreze din ce in ce mai bine.

In limbajul unui kahuna, acest fenomen se exprima in felul urmator: daca eu gandesc intr-un anumit fel despre o persoana, acea persoana devine un „ostatic al gandurilor mele”.

Asta inseamna ca el tinde sa se conformeze perceptiei mele si, mai devreme sau mai tarziu, se va comporta in asa fel incat sa-mi confirme perceptia mea despre el. Prin urmare, actele unei persoane sunt o consecinta a ceea ce gandesc despre acea persoana si trebuie sa-mi asum responsabilitatea pentru acest lucru. De aceea, a nu judeca este singura atitudine corecta vizavi de o alta persoana.

Daca este ceva de corectat, spun kahuna, atunci acest ceva reprezinta erorile noastre de gandire. Asa stand lucrurile, atunci poate ca nu ar trebui sa ne mire foarte mult ca dr. Len si-a vindecat pacientii lucrand doar asupra lui insusi. Ce a facut exact doctorul Len pentru a-si vindeca pacientii? „Am repetat incontinuu: Imi pare rau. Te rog, iarta-ma”, a declarat senin dr. Len. „Asta-i tot”.

De-a dreptul socant! Banuiesc ca doctorului Len ii place sa socheze, sa surpinda printr-o lovitura puternica si neasteptata rutina noastra mentala. El spune ca oamenii, in special vesticii, gandesc prea mult.

Mai exact, sunt prinsi in rutina unor programe care ruleaza inconstient. Contrar a ceea ce gandim noi, el sustine cu tarie ca intelectul nu poate rezolva problemele. Cred ca Einstein ar fi fost de acord cu el, din moment ce a declarat ca „o problema nu poate fi rezolvata la nivelul de gandire care a generat-o”.

CERE-TI IERTARE

De aceea, nu trebuie decat sa constientizezi problema pe care o resimti la nivel fizic, emotional, mental etc., apoi sa incepi sa iti purifici gandirea, care a atras problema, printr-un proces de cainta si iertare.

„Imi pare rau. Te rog, iarta-ma. Imi pare rau pentru ca te-am facut ostatic al gandurilor mele si fiindca, prin negativismul gandurilor mele, ti-am influentat in mod distructiv comportamentul.”

Asa este in crestinism: ruga trebuie precedata de cainta si de cererea iertarii. Asta este ceea ce poate face constientul: sa se caiasca si sa ceara iertare. Restul este treaba supraconstientului, el este armonizatorul, vindecatorul. Suntem prizonierii propriei minti si nu putem evada folosindu-ne tocmai de minte, temnicerul insusi.

Cum te poti ajuta in viata de zi cu zi

Acest proces poate fi folosit in cele mai diverse situatii: cand suntem bolnavi, cand cineva apropiat este bolnav, cand ne confruntam cu probleme profesionale, financiare, sentimentale etc.

Daca problema tine de sanatate, atunci putem spune corpului: „Imi pare rau ca ti-am facut rau prin gandurile mele negative. Te rog, iarta-ma”. Si repetam acest lucru cu sinceritate pana problema dispare. Daca copilul are probleme la scoala, putem repeta mental: „Imi pare rau ca ti-am creat aceste probleme prin gandurile mele. Te rog, iarta-ma”.

Este esential ca trairea sa fie autentica, iar cererea de iertare sa fie pe deplin sincera. Consecinta imediata este un sentiment de iubire, iar dr. Len si Morrnah Simeona declara ca acesta este un semnal ca vindecarea a inceput.

Probabil ca la o prima citire vei respinge aceste lucruri, pe motivul ca sunt prostii, povesti de adormit copiii.

Dar kahuna afirma ca supraconstientul este receptiv tocmai la limbajul de copil, ignorand formularile savante. Interesant este ca psihanaliza a ajuns la o concluzie asemanatoare: interpretarile pretentioase, „destepte”, intelectualizate nu ajung la pacienti.

Accesul la miracol, si implicit, la supraconstient nu este posibil decat atunci cand reincepem sa privim lumea prin ochii unui copil. E vorba despre redescoperirea inocentei, nu despre cultivarea infantilitatii. Problema adultilor este ca si-au pierdut inocenta, dar si-au accentuat infantilitatea prin evitarea sistematica a asumarii responsabilitatii. Kahuna afirma ca, reinstaurand inocenta starea in care nu judecam, nu punem etichete, nu suntem obsedati de castigul personal, viata noastra se poate schimba radical: renuntam la a ne complica viata inutil si ne redobandim bucuria de a trai, devenim mai creativi, ne adaptam mai suplu si mai eficient schimbarilor, iar calitatea relatiilor noastre se imbunatateste semnificativ.

In loc de concluzie: Un medic din Statele Unite ale Americii, dr. Ira Byock, a lucrat foarte mult cu bolnavi in faza terminala si a descris experientele si concluziile sale in doua carti devenite best-seller-uri. Una dintre ele se numeste „The Four Things that Matter Most” si se refera la cele mai frecvente declaratii pe care bolnavii le fac celor apropiati pe patul de moarte. Acestea sunt:

IARTA-MA, imi pare rau !
TE IERT si MA IERT !
MULTUMESC !
TE IUBESC !

Dr. Ira Bylock considera ca nu trebuie sa ajungem pe patul de moarte pentru a folosi aceste declaratii care, in opinia sa, au un potential imens in a ne vindeca relatiile si in a ne transforma profund viata. ”

Citeste si: „Ho’oponopono – iertarea care vindeca” / „La taifas” – psihoterapeut Radu Albota

banner_w450px

16 răspunsuri la „terapia iertarii – metoda kahuna

 1. Pingback:Iarta-ma! « RAVEDA

 2. natura umana 3 aprilie 2012 la 18:39

  Ideile le-am mai auzit intr-o forma asemanatoare in documentarul The Secret. Oricum articolul e bulversant. Imi este greu sa cred ca asa stau lucrurile de fapt.

  • Manuela Ciobanu 4 aprilie 2012 la 18:02

   nici nu are cum sa stea asa! adica eu imi cer in mintea mea iertare, pentru fapta sau mai bine zis, crima, infractiunea savarsita de un cetatean oarecare, ‘straduindu-ma’ sa ajung sa ‘vad’ o lume pura si frumoasa precum cea din ochi de copii inocenti. si daca procedez precum doctorul Len o sa devin un robot teleghidat!
   s-au facut mii de filme despre cum va arata lumea in viitor, ce fel de inventii vor apare, masini zburatoare, etc… asta cu autosugestia e una dintre ele. ati vazut Equilibrum? ni se infatiseaza o societate fondata pe principiul ca sentimentele umane duc la razboaie. O ideologie care lupta impotriva tuturor acestor senzatii. o lupta pentru a preveni razboaiele dintre oameni. Unul dintre adeptii cei mai activi ai sistemului nu rezista tentatiei de a avea sentimente si ia partea rebelilor. Pana la urma lumea redevine cea normala, in care ai voie si TREBUIE sa deti sentimente… Adica exact inversul a ceea ce dr Len propune!
   Un om care STIE ca este nevinovat nu va cere vreodata iertare, fie si in gluma pentru fapta altuia, doar pentru ca nu suporta cruda realitate!!

   • energie pozitiva 8 aprilie 2012 la 00:14

    Vechii initiati in tainele vindecarii – Kahuna, printre care se numara si Morrnah Nalamaku Simeona, ne transmit invataturi de mare valoare, pe care le pune in practica aici dr. Len.
    Ei considera ca toate fiintele vii fac parte dintr-un singur mare organism, influentandu-se reciproc. Intr-un organism, o lupta intre partile acestuia ar duce la distrugerea intregului.

    Felul in care proiectam continuu etichetarile si judecatile noastre asupra oamenilor si evenimentelor, creaza in noi dezechilibre majore emotionale si implicit de sanatate. Atasamentul fata de trecut si viitor, eludand echilibrul oferit de situarea in prezent, ne conduce la stari conflictuale generate de lipsa de toleranta si aplecare spre respingere a opiniilor celorlalti.

    Dr. Len nu spune nicaieri ca trebuie eliminate sentimentele.
    Mai mult de atat, el stie ca sentimentele umane nascute in noi in diverse situatii ale vietii, contin aspecte ale ambelor polaritati, dominanta definind caracteristica asa-zis pozitiva sau negativa, in functie de pozitionarea fiecaruia fata de eveniment. Unii percep evenimentele pozitiv si se incarca pozitiv, altii le percep si se incarca negativ. Putini sunt aceia, dar cativa reusesc sa nu se pozitioneze si sa le priveasca detasat, fiind doar observatori.

    Prin metoda prezentata in articol si practicata de Dr. Len, cu ajutorul starii de compasiune si iubire fata de semeni si fiintele vii din timpul meditatiei sale, el are capacitatea, prin intermediul campului constiintei sale extinse, de a transmite o vibratie inalta datorata practicii indelungate si a sentimentelor profunde atinse in acele stari, proiectand asupra celor din jur si a celor asupra carora mediteaza, o energie pranica vindecatoare. Aceasta energie se transmite de la un om la altul, precum energia pozitiva sau negativa transmisa de un organ ce vindeca sau imbolnaveste un alt organ alaturat, din acelasi trup.

    Nu am vazut filmul la care faci referire. Orice exagerare ce are la baza diverse interese ce tin de control/dominare si nu de iubirea de semeni, duce la extrem, creand ideologii. O ideologie este chiar prin denumire o delimitare de intreg. Si chiar pornind de la idei valoroase, dar denaturandu-le, ele sfarsesc prin a fi devorate din interior si consumate chiar de catre cei ce intretin sistemul.

    Cat mai multa energie pozitiva iti doresc!

   • laurentiuvaduvaLaurentiu 1 martie 2016 la 14:58

    Stimata Manuela Ciobanu si Natura Umana, treaba sta asa: daca eu sunt arhitectul realitatii mele, atunci inseamna ca sunt raspunzator de tot ce se intampla in realitatea mea. Si daca apare ceva ce ma deranjeaza, ma intreb: oare ce aspect din mine a creat aceasta situatie si de ce ? Poate nu voi afla niciodata de ce. DAR, ca sa scap de chestiunea deranjanta (om, situatie, fenomen etc) il privesc ca pe o ENTITATE divina cu suflet si toate cele. Ca pe un spirit care a venit sa imi arate ceva sau sa ma faca atent la ceva sau sa imi ceara socoteala pentru ceva (inclusiv din vieti si dimendiuni anterioare) de care eu se poate sa nici nu imi mai amintesc. Si atunci aplic aceasta metoda hawaiiana foarte veche de purificare:
    TE ROG SA MA IERTI
    IMI PARE RAU
    MULTUMESC
    TE IUBESC.

    Ce inseamna toate acestea ?

    Te rog sa ma ierti pentru ce ti-am facut sau ti-as fi putut face rau acum sau altadata, constient sau inconstient, cu sau fara voia mea.
    Imi pare rau ca ti-am facut asa ceva, daca ti-am facut.
    Iti Multumesc ca ai venit sa imi arati acest lucru ca sa imi pot cere iertare si sa scap de el.
    Te Iubesc – eternul Sigiliu Universal (pentru ca de altfel chiar iubesti entitatea respectiva la nivel de Spirit, desi probabil mintea ti-a zis sa il omori in dimensiunea fizica ;))))

    In acest mod putem purifica si indrepta orice aspect inconvenabil sau agresiune din viata noastra.

    Exemplu: ma trezesc, ii zic Divinitatii: Doamne, te rog sa ma ierti, imi pare rau, multumesc, te iubesc. apoi Patului ca am dormit confortabil. apoi blocului (ca entitate), vecinilor ca sunt buni si nu-mi fac probleme (sau daca imi fac, mai abitir !!! :))) apoi Casei care ma ocroteste si e cuibul meu…..ok, plec la drum cu masina la serviciu….privesc masina ca pe o entitate benefica….te rog sa ma ierti, imi pare rau, Multumesc te iubesc….ca sa mearga bine sa nu dau bani la service….apoi DRUMUL….o entitate si el….vreau sa fie bun, lin, fara gropi si nestresant si neaglomerat ? Te rog sa ma ierti Drumule, imi pare rau, multumesc, te iubesc….apoi ceilalti soferi, entitati si ei….purific si relatia cu ei….sa nu fie agresivi, nervosi, iresponsabili, etc….la fel !!! ACUM AJUNG LA SERVICIU….CARE E PLIN DE ENTITATI. Serviciul in sine (Institutia) …..institutie (numele) draga….te rog sa ma ierti
    imi pare rau
    multumesc
    te iubesc

    asta ca sa iti mearga bine….apoi sefii, apoi colegii…inclusiv femeia de serviciu si portarii.
    TOTUL ARE SUFLET, SI CEL MAI MIC BOB DE HUMA ARE SUFLET….SI USA, SI POARTA, SI BECUL, SI BENZINA, TOT TOT TOT.

    Practic de ceva ani metoda si sunt schimbari spectaculoase. dar cu conditia sa nu repetati mecanic cele 4 afirmatii ci sa le intelegeti. Cititi „Zero Limite” de Joe Vitale, o comandati si pe net, Pare tare ciudata metoda, dar sa stiti ca odata inteleasa face minuni. Succes.

 3. energie pozitiva 3 aprilie 2012 la 20:39

  Ma bucur mult ca ai citit articolul. Intr-adevar, lucrurile cu adevarat miraculoase par greu de crezut… Multumesc!

 4. levantin atlantinul 14 noiembrie 2012 la 13:59

  …INTERESANT, DAR PARADOXAL…DACA EU SUNT VINOVAT PENTRU CA AM RAMAS FARA SERVICI, INSEAMNA CA GUVERNU` NU ARE NICI O VINA, POLITICIENII FURA PENTRU K EU SUNT DE VINA, IAR TZARA SE DUCE-N BAGDADIE PENTRU K…EVIDENT! TOT EU SUNT DE VINA…IMI CER SCUZE FATA DE TOTI SOMERII, NEMANCATII, BOLNAVII DE CNACER, PENSIONARII FARA PENSII…FATA DE TOTI…VA ROG SA MA IERTATI!!!!!!!!!…

  • energie pozitiva 14 noiembrie 2012 la 14:17

   totul este asa cum trebuie sa fie… in conditiile date…
   minima moralia… daca fiecare din cei descrisi ar constientiza implicarea si atasamentul/proiectiile fata de procesele neacceptate, enuntarea afirmatiilor prezentate in articol ar aduce un plus de echilibru atat interior cat si exterior…
   metoda descrisa face apel la constientizare…

  • laurentiuvaduvaLaurentiu 1 martie 2016 la 17:04

   Ai ramas fara servici ptr ca nu ti-l mai doreai demult si aceasta slujba nu mai corespundea noii tale evolutii. Nu te mai reprezenta. Ai incredere si un job nou, mult mai placut tie, va aparea. Atrage-l prin gandurile tale.

 5. Ileana Lu Bodale-Jewell 15 noiembrie 2012 la 06:05

  „Iertarea e a celui care o cere, nu a celui care o primeste!”….:) Sa ajungi la o asemenea performanta a constiintei, inseamna ca ai generat prin gindurile si faptele tale circumstantele exterioare de care te bucuri si te simti LIBER.

 6. Vyo Merropi 9 februarie 2013 la 09:12

  Fascinant articolul si nu mi se pare doar o poveste de seara fantasmagorica. Simt in fiecare clipa cum propriile mele ganduri imi creeaza viata si experientele prin care trec si nu sunt intotdeauna bune, asta pentru ca de multe ori gandesc negativ si gandurile-mi vin chiar fara sa le observ de multe ori. Am incercat sa aplic ceea ce scrie aici si chiar functioneaza. Cu putina perseverenta si constientizare am putea „vindeca” lumea, incepand cu noi si gandurile noastre. O zi frumoasa!

 7. Georgeta 2 martie 2013 la 09:14

  traducerea e ;iarta-ma, imi pare rau, te iubesc, multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: