energie pozitiva

fii acolo unde se intampla lucruri pozitive… fii tu cel ce le genereaza…

un bidon de energie… pozitiva, fireste! :)

Din cele mai vechi timpuri, constiinta colectiva ne transmite perpetuu o multime de frici, cu care venim in contact vrand-nevrand pana la momentul alegerii intelegerii lumii interioare. Ne trebuie ani de orbecaiala prin lumea exterioara plina de temeri provocate de lucrurile pe care nu le intelegem.

Spre exemplu azi am lasat pe hol un bidon de plastic, dupa ce l-am spalat in prealabil cu apa calda. Holul a avut un timp usa deschisa, patrunzand aerul extrem de rece al acestor zile de iarna. Bidonul, inchis fiind, a inceput sa trosneasca ca apucat in ghearele unei creaturi ce se zvarcoleste haotic.

Ganditi-va ce putea fi in mintea unui stramos, chiar si nu foarte indepartat, daramite pentru un arhaic antemergator nascut in perioada de copilarie a omenirii. Mi-l inchipui vazandu-si plosca din piele de cerb strangandu-se din senin, intr-o situatie similara cu cea descrisa anterior, la iesirea in frig dupa ce o tinuse langa foc, sau aceeasi plosca inghetand pana la pestera dupa ce a luat apa din rau intr-o zi geroasa de iarna.

Sau sunetele lugubre scoase de suierul vantului si trosnetele copacilor, urletul animalelor, lumina puternica a fulgerelor brazdand cerul in noapte si bubuitul prelung al tunetelor… De zburlitul blanei purtate, in momentul frecarii de alte obiecte, ce sa mai zicem, si chiar de descarcarile electrice provocate in astfel de situatii.

Ori de modificarea consistentei fructelor, frunzelor si radacinilor culese dupa o perioada de pastrare fara a fi consumate sau modificarea aspectului si mirosul carnii trofeelor de vanatoare, tinute alaturi un timp indelungat.

Cate lucruri pe care noi le consideram cunoscute si care ne sunt firesti. Si totusi generand mereu noi si noi alte temeri, care ne macina in fiece clipa gandurile.

Cum sa ne mire existenta tuturor acelor fantasme ale mintii ce au prins contur si s-au perpetuat in constiinta colectiva pana in ziua de azi, sub forma unor entitati negative ce ne pandesc orice stare de anxietate, orice frica, orice blamare a celorlalti sau autoinvinovatire, gata a se insinua si a ne oferi o intreaga panoplie de indispozitii si boli, de la durerile de cap si pana la starile de depresie generatoare de acute manifestari in plan fizic.

Ne trebuie ani de orbecaiala prin lumea exterioara pentru a ne putea imblanzi duhul ce ne bantuie, alterat de milenii de catre acea obisnuinta de a transmite mai departe invataturile altora, fara a le privi cu detasare, ca un observator exterior, fara a le cerceta, accepta si gusta cu fiinta, fara a ne arunca privirea in interior si a ne raporta la ceea ce simtim vis-à-vis de ce se intampla in fiecare clipa.

Daca am face pasul inspre prezenta si observare, am putea gasi calea spre a ne petrece impacati si linistiti anii ce ne sunt in continuare daruiti, bucurandu-ne de frumusetea observatiei si descoperii, intr-o continua stare de revelatie, fericiti fiind de intelegerea miracolului ca suntem, intrerupand astfel legatura cu acea entitate ce ne sfideaza din interiorul propriei noastre minti si pe care o dam mai departe fiintelor dragi ce ne urmeaza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: